NBA: LeBron James: “Numărul 23 ar trebui retras în onoarea lui Jordan”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

LeBron James, superstarul echipei Cleveland Cavaliers, care evoluează cu numărul 23, vrea să solicite ligii profesioniste americane de baschet, NBA, retragerea definitivă a numărului 23, în onoarea lui Michael Jordan.

“Nimeni nu ar trebui să mai joace cu 23 în această ligă şi eu voi fi primul care voi renunţa la acest număr”, a declarat James, un mare fan al legendarului Michael Jordan. Declaraţia a fost făcută după partida dintre Cleveland Cavaliers şi Miami Heat, la care Jordan a asistat din tribună.

“Dacă vezi numărul 23 te gândeşti automat la Jordan. LeBron James, Kobe Bryant sau Dwyane Wade nu ar fi existat fără Michael Jordan. Dacă nu poate să primească logo-ul NBA (care imită silueta unui alt jucător legendar, Jerry West – n.r.), atunci măcar să-i fie retras numărul din ligă”, a mai spus superstarul celor de la Cleveland. Acesta va iniţia o petiţie pe care speră să o semneze câţi mai mulţi adepţi.

James a declarar că oricum vrea ca la finalul acestui sezon să-şi schimbe numărul, trecând de la 23 la 6, cu care a evoluat în cadrul naţionale Statelor Unite.

Jason Richardson de la Phoenix Suns, care de asemenea este purtător al celebrului “23” a reacţionat imediat pe pagina sa de Twitter. “NBA-ul ar fi trebuit să retragă acest număr de mai mulţi ani. Eu aş renunţa imediat la el în onoarea lui Michael”, a scris J-Rich.

Exemplul a fost pentru prima oară dat de către Major League Baseball, care a retras numărul 42, aparţinându-i lui Jackie Robinson. 

În afara lui LeBron James şi a lui Jason Richardson iată care sunt jucătorii cu numărul 23 în acest sezon în NBA (sursa: espn.com):

Stephen Graham – Charlotte Bobcats
C.J. Watson – Golden State Warriors
Marcus Camby – Los Angeles Clippers
Jodie Meeks – Milwaukee Bucks
Devin Brown – New Orleans Hornets
Toney Douglas – New York Knicks
B.J. Mullens – Oklahoma City Thunder
Lou Williams – Philadelphia 76ers
Martell Webster – Portland Trail Blazers
Kevin Martin – Sacramento Kings
Wes Matthews – Utah Jazz

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite