„Nu ne putem compara cu fetele!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pivotul Stamate spune că băieţii nu speră la o medalie la Mondialele din Suedia din ianuarie. Deşi România este cvadruplă campioană mondială la masculin, Iulian Stamate (27 de ani) recunoaşte că actuala generaţie nu poate visa la performanţele fetelor.

La nici două săptămâni după ce naţionala feminină cucerea bronzul la Europene, băieţii au intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru Mondialele din Suedia (12-30 ianuarie). Elevii lui Vasile Stângă se pregătesc până joi, 6 ianuarie, la Izvorani, urmând ca apoi să plece la un ultim turneu amical în Elveţia. Turneul final se anunţă unul foarte dificil pentru Stamate&Co, care vor evolua în grupă contra unor superputeri precum Croaţia (vicecampioana mondială şi europeană en-titre) sau Danemarca (campioana europeană din 2008). Cotaţi la pariuri cu şanse de 300/1 pentru un eventual triumf la CM, tricolorii sunt conştienţi că pornesc ca outsideri. "Lumea nu trebuie să ne compare cu fetele. Noi abia acum începem să revenim în elită, e nevoie de timp să revenim unde am fost cândva", subliniază Iulian Stamate (2 metri, 112 kilograme).

Ne batem cu Danemarca şi Serbia la calificare

Deşi pornesc cu şansa a patra în Grupa C, tricolorii speră să prindă totuşi unul din cele trei locuri care asigură prezenţa în grupele principale. „Australia şi Algeria nu se pot ridica la nivelul nostru. Individual, nici noi nu ne putem compara cu Danemarca, Serbia sau Croaţia, dar forţa noastră stă în grup. Formăm o gaşcă unită, suntem foarte buni prieteni între noi şi putem furniza oricând o surpriză dacă avem un moral bun", spune Iulian Stamate, pivotul lui CSM Bucureşti.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite