NBA va face o nouă propunere jucătorilor privind contractul colectiv de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) intenţionează să prezinte sindicatului jucătorilor o nouă propunere privind contractul colectiv de muncă, pentru a relansa negocierile şi pentru a evita un blocaj la finalul sezonului.

Patronul NBA, David Stern, a anunţat, vineri, înainte de debutul play-off-ului, că oficialii ligii se vor întâlni din nou cu cei ai sindicatului jucătorilor pentru a le comunica noua propunere. Ultimele negocieri, desfăşurate la mijlocul lunii februarie, i-au arătat pe proprietarii francizelor şi pe jucători fiind departe de un acord. NBA, care estimează la 300 de milioane de dolari pierderile pentru acest sezon, doreşte ca jucătorii să facă eforturi pentru a fi diminuate pierderile, însă aceştia contestă amploarea economiilor solicitate.

NBA a cerut iniţial ca masa salarială în ceea ce priveşte jucătorii să fie redusă cu o treime cu ocazia viitorului acord colectiv de muncă, ceea ce ar însemna o reducere de aproximativ 750 milioane de dolari (aproximativ 520 milioane de euro).

Dacă nu se va ajunge la un acord înainte de data de 30 iunie, când expiră actualul contract, proprietarii cluburilor au posibilitatea de a bloca activitatea, astfel că nu se vor mai disputa meciuri şi nici nu se vor face transferuri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite