NBA: Lakers - campioni, Bryant – MVP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Los Angeles Lakers au câştigat meciul decisiv al finalei NBA cu Boston Celtics, scor 83-79 şi au devenit pentru a 16 oară campioni ai ligii profesioniste nord-americane de baschet.

Kobe Bryant a marcat 23 de puncte pentru Lakers şi a fost numit MVP-ul finalei de-a lungul căreia a avut o medie de peste 28 de puncte pe meci. Lakers nu câştigaseră niciodată un meci decisiv al unei finale NBA disputate împotriva celor de la Boston Celtics, de-a lungul legendarei rivalităţi dintre cele două echipe, care s-au întâlnit de 12 ori în ultimul act. Lakers au reuşit pentru a doua oară să câştige titluri consecutive după seria de trei reuşită între 2000 şi 2002, iar Kobe Bryant a câştigat cel de-al cincilea trofeu din carieră, la fel ca şi coechipierul său Derek Fisher. Phil Jackson, antrenorul echipei din LA a cucerit cel de-al 11-lea titlu de campion NBA ca tehnician, record absolut.

Celtics a condus la 13 puncte în sfertul al treilea, după o performanţă dezastruoasă în ofensivă a echipei din Los Angeles în prima parte a jocului. Dar cu ajutorul lui Ron Artest, Pau Gasol şi Kobe Bryant, Lakers au revenit în meci şi au preluat conducerea la jumătatea sfertului patru. Finalul a fost dramatic cu Ray Allen, Ron Artest şi Rajon Rondo marcând consecutiv de la trei puncte. Sasha Vujacic a marcat două libere când mai erau 11 secunde pentru a stabili scorul final al partidei. Rondo a ratat pe următoarea repunere a celor de la Celtics şi Lamar Odom a aruncat mingea cu boltă spre terenul adversarilor pentru scurgerea secundelor rămase. Kobe Bryant a sprintat după minge cu mâinile ridicate şi a prins-o într-un gest suprem al victoriei. O victorie cu atât mai dulce cu cât vine împotriva rivalilor istorici, care deţin cu un titlu de campioană mai mult, 17 trofee. Cele două echipe au câştigat până acum împreună 33 de titluri dintre cele 64 puse în joc în istoria NBA.

Paul Pierce a marcat 18 puncte şi a reuşit 10 recuperări, iar Kevin Garnett a marcat 17 puncte pentru Celtics care însă şi-au pierdut luciditatea în ofensivă în momentele cheie ale jocului. Declaraţia serii a oferit-o Ron Artest, singura achiziţie a celor de la Lakers înaintea acestui sezon, care s-a dovedit decisiv pentru câştigarea acestui titlu. „Mulţumesc tuturor şi în special psihiatrului meu care a reuşit să mă menţină calm şi să mă facă să mă relaxez", a spus Artest, cunoscut ca un jucător cu ieşiri necontrolate pe teren. „A fost cel mai dulce titlu din carieră pentru că i-am bătut pe Celtics, dar şi cel mai greu de obţinut. Atunci când îţi doreşti ceva cu atâta ardoare rişti să scapi acel ceva printre degete. Din fericire coechipierii mei l-au agăţat pentru mine şi împreună am mers spre victorie", a declarat Bryant la primirea trofeului de MVP. Phil Jackson, care a reuşit până acum în carieră să câştige de trei ori câte trei titluri consecutive (de două ori cu Chicago Bull şi o dată cu Lakers) a declarat că se va gândi dacă va mai reveni şi în sezonul următor. Jackson a serioase probleme de sănătate, având ambele şolduri înlocuite, însă a declarat înaintea finalei că un titlu anul acesta l-a obliga să revină pentru a încerca încă o serie de trei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite