BASCHET: În NBA se va limitea folosirea Twitter de către jucători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BASCHET: În NBA se va limitea folosirea Twitter de către jucători
BASCHET: În NBA se va limitea folosirea Twitter de către jucători

Lupta oficialilor sportului împotriva folosirii reţelelor sociale de Internet ia amploare. După ce conducătorii campionatului de fotbal american NFL au interzis folosirea, înaintea meciurilor, de către jucători sau oficiali a reţelelor de tip Twitter, diriguitorii din NBA vor să procedeze la aceaşi interdicţie odată cu startul noului sezon.

În prezent, în NFL, oficialii şi jucătorii nu au voie să updateze în nici un fel paginile personale cu 90 de minute înainte de startul aprtidelor în care sunt angrenaţi. Arbitrii, în plus, nu au voie să deţină nici un fel de pagini în reţele sociale, indiferent dacă se află în timpul sezonului sau în afara lui.
În NBA lucrurilem stăteau până acum altfel. Jucătorii chiar se foloseau de paginile personale pentru a-şi face declaraţii de război, sau, din contră, pentru a-şi încuraja copechipierii înaintea meciurilor. Alţii, precum DaJuan Summers, le foloseau pentru a interacţiona cu actriţe porno, de exemplu. Iar exemplele pot continua.
„Suntem pe cale să dăm publicităţii un regulament de folosire a Twitter-ului de către persoanele angrenate în bunul mers al NBA. Credeam că reţelele de acest fel aduc prejudicii culturii jocului, mai ales când se aduc jigniri între diverşii combatanţi”, a declarat David Stern, şeful NBA.
Recent, şi organizatorii turneului de tenis US Open au anunţat că le recomandă jucătorilor şi oficialilor să nu utilizeze paginile de Twitter ân timpul competiţiei, deoarece, spuneau ei, postările pot influenţa inclusiv paţa pariurilor. Majoritatea jucătorilor s-au declarat total împotriva acestei măsuri, cel mai virulent fiind americanul Andy Roddick care, de altfel, a catalogat direct această recomandare drept „o mare prostie”. Iar ieri a postat un mesaj pe pagina personală.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite