BASCHET: One man show Kobe în primul meci al finalei NBA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kobe Bryant a fost de neoprit, totalizând 40 de puncte, 8 recuperări şi 8 pase decisive, iar echipa sa, Los Angeles Lakers a câştigat primul meci al Finalei NBA 2009, cu Orlando Magic, scor 100-75. Meciul 2 are loc duminică noapte de la ora 03.00 şi va fi transmis în direct de Boom Sport One

Amintirile înfrângerii umilitoare la 39 de puncte din ultimul meci al Finalei NBA 2008 cu Boston Celtics au fost şterse din memoria fanilor Lakers. Kobe Bryant a arătat pe tot parcursul meciului o determinare ieşită din comun, fiind parcă un luptător aflat în misiune. „Black Mamba”, aşa cum este supranumit Kobe, şi-a împrăştiat din plin veninul în rândul apărării adverse. Cu toate că Stan van Gundy, antrenorul celor de la Orlando, a aruncat mai mulţi apărători asupra lui Kobe, niciunul dintre ei nu l-a putut împiedica pe numărul 24 de la Lakers să-şi ducă la bun sfârşit misiunea.

Dacă în ofensivă Kobe a făcut aproape totul, în special în sfertul trei când a marcat 18 puncte, defensiva desenată de Phil Jackson a fost magistrală. Superman Dwight Howard a fost sufocat de doi sau chiar trei adversari de fiecare dată când avea mingea şi nu a reuşit decât 12 puncte, dintre care 10 de la linia de aruncări libere, şi un singur coş din acţiune. Cunoscut pentru acţiunile sale devastatoare, Howard nu a reuşit nici măcar un slam-dunk fiind mereu împins de Pau Gasol sau Andrew Bynum în afara spaţiului de trei secunde. Nici revenirea surprinzătoare a lui Jameer Nelson, titularul postului de conducător de joc, nu i-a ajutat prea mult pe Orlando. Accidentat la umăr, absent în ultimele patru luni, Nelson nu a mai fost omul decisiv pentru Magic, la fel ca în partidele din sezonul regulat dintre cele două echipe, ambele câştigate de „magicieni”.

Lakers au ştiut să dejoace perfect şi tirul ucigător de la trei puncte cu care Orlando a nimicit adversarii în acest playoff şi nici un jucător al oaspeţilor de la Staples Center nu a trecut de cota celor 15 puncte marcate. Lamar Odom a fost din nou scânteia venită de pe banca celor de la Lakers, cu 11 puncte şi 14 recuperări în timp ce spaniolul Pau Gasol a contribuit la rândul său cu 14 puncte şi 8 recuperări. Cei de la Magic sunt nevoiţi să regândească în totalitate jocul lor după această partidă. Apărarea la Kobe, implicarea în joc a lui Dwight Howard, modul de circulare al mingii pentru a ajunge în poziţii excelente de aruncare şi o apărare mult mai agresivă.

„Apărarea câştigă campionate” este o sintagmă tocită în NBA, dar, fapt dovedit aproape în fiecare finală, singura cale care te aduce mai aproape de trofeul Larry O’Brien. Orgoliul rănit al „magicienilor” poate schimba soarta în meciul al doilea. Şi desigur rămâne de văzut ce se va întâmpla în cazul în care Bryant nu va mai reuşit o seară de excepţie. Până atunci însă Lakers merită toate elogiile pentru această reprezentaţie din meciul 1: un solist redutabil, o orchestră plină de instrumentişti de valoare şi un dirijor, Phil Jackson, care a pregătit partitura pentru un show de nota 10. Iată rezumatul partidei Embedded video from NBA Video

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite