BASCHET: Los Angeles Lakers este la un pas de titlul NBA (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa Los Angeles Lakers a câştigat în deplasare, vineri-dimineaţă, cel de-al treilea meci din cadrul finalei campionatului profesionist de baschet nord-american (NBA). Meciul cu numărul cinci va avea loc duminică noapte, în Orlando, şi va fi transmis în direct de Boom Sport One de la ora 02.50.

În partida a patra dintre gruparea din California şi Orlando Magic, Los Angeles s-a impus cu scorul de 99-91, după prelungiri, şi conduce seria cu scorul de 3-1 la general, informează nba.com. La finalul timpului regulamentar de joc, tabela a indicat 87-87. Pentru a cuceri inelele de campioni, Lakers mai are nevoie de o singură victorie în următoarele trei meciuri, dacă se va ajunge până la întâlnirea decisivă.

Orlando Magic a reuşit să câştige doar un singur meci din finală.

Astfel, formaţia antrenată de Phil Jackson se află la un singur pas de cea de-al 15-lea titlu în NBA. Derek Fisher a marcat un coş de trei puncte cu doar 4,6 secunde înainte de finalul celui de-al patrulea sfert şi a trimis meciul într-o perioadă suplimentară. Kobe Bryant a încheiat partida cu 32 de puncte, opt pase decisive şi şapte recuperări pentru Los Angeles Lakers, în timp ce Dwight Howard a reuşit pentru Orlando Magic 16 puncte, 21 de recuperări şi nouă capace, un record al finalelor NBA. Starul formaţiei din Orlando a marcat doar şase din cele 14 aruncări libere de care a beneficiat, având un procentaj foarte slab la linia de pedeapsă.

Un bilet la finala Ligii a costat 44.000 de dolari!

În overtime, Fisher şi Gasol au fost oamenii care au marcat punctele decisive pentru Lakers, care mai are de disputat un singur meci la Amway Arena, seria urmând apoi să se mute în Los Angeles, dacă va fi cazul, pentru ultimele două meciuri.
În acest meci s-au acordat patru faulturi tehnice, trei dintre acestea revenind grupării din Oraşul Îngerilor. Trevor Ariza, în primul sfert, antrenorul Phill Jackson, în cel de-al doilea, şi Pau Gasol, în prelungiri, au fost sancţionaţi de arbitri întâlnirii, în timp ce de la gazde Michael Pietrus a primit acelaşi avertisment tot în perioada suplimentară.

Partida a fost foarte disputată, egalitatea consemnându-se de zece ori, cele două formaţii succedându-se de 12 ori la conducere, pe tabela de marcaj. Lakers a adus cu două puncte mai mult din spaţiul de trei secunde, scor 40-38, şi a avut, la un moment dat, o diferenţă de 12 puncte pe tabelă, în timp ce Orlando s-a distanţat doar la opt. Gazdele au avut 17 greşeli neforţate în acest meci, în care Los Angeles a pierdut doar şapte posesii în defavoasrea formaţiei din Orlando.

Este pentru prima oară din 1984, de la unul dintre legendarele dueluri Los Angeles Lakers - Boston Celtics, când două meciuri din Finala NBA se încheie după prelungiri.  
Meciul cinci se va disputa duminică-noapte, în Orlando şi se va juca cu trofeul pe masă.

Iată, mai jos, declaraţia lui Derek Fisher după partidă şi coşul care a trimis pe Los Angeles Lakers în prelungiri:

Embedded video from NBA Video

Iată, mai jos, rezumatul partidei:

Embedded video from NBA Video

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite