BASCHET: Marcel Ţenter, numit antrenor principal la „U” Mobitelco Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul antrenor secund al echipei „U” Mobitelco Cluj, Marcel Ţenter, a fost numit astăzi în funcţia de antrenor principal al echipei, luându-i locul pe banca tehnică americanului Anthony Baldwin. Ţenter va lucra în continuare cu Dorin Pintea în postura de antrenor secund.

Cu Anthony „Tab” Baldwin pe bancă Clujul a jucat finala din sezonul 2007-2008, pierdută după şapte meciuri, în faţa echipei CSU Asesoft Ploieşti, dar a ratat toate obiectivele din sezonul recent încheiat.

„Au fost trei obiective, dar niciunul îndeplinit. Două dintre ele au fost ratate devreme, în luna octombrie, iar ultimul, accederea în finală, s-a ratat dureros cu o înfrângere în primul tur de playoff”, a declarat Mircea Cristescu, managerul general al clubului. „Suntem astfel nevoiţi să încercăm să producem o schimbare. Nu trebuie uitată apariţia între timp a recensiunii economice, care cred ca în România abia începe. În acest moment, consider că cea mai buna opţiune pentru echipă este Marcel Ţenter, împreună cu Dorin Pintea, pentru că, am mai spus-o recent, încercăm să pastram alături de noi oameni care şi-au dovedit valoarea, dar şi caracterul şi loialitatea pentru clubul nostru”, a mai spus Cristescu.

„Este o mare responsabilitate şi provocare pentru mine, dar şi o onoare. Sper ca rezultatele mele ca antrenor să fie pe măsura rezultatelor pe care le-am avut la această echipă ca şi jucător”, a declarat Marcel Ţenter.

În sezonul precedent, pe lângă funcţia de antrenor secund, Ţenter a pregătit echipa din Divizia B a clubului, alcătuită din tineri jucători din pepiniera proprie. Fostul conducător de joc al clujenilor şi al echipei naţionale s-a retras din activitate la finalul sezonului 2006-2007 după o carieră de 20 de ani în care a cucerit 2 titluri de campion al României cu „U” în anii 90. El a mai evoluat de-a lungul carierei în Ungaria, Israel şi Germania şi a ocupat funcţia de manager al echipei naţionale pe perioada mandatului lui Liviu Călin în funcţia de antrenor principal.

Conducerea celor de la „U” Mobitelco a anunţat, de asemenea, că echipa va participa în sezonul viitor în Cupa Europei Centrale, competiţie în care, în acest sezon, Elba Timişoara a ajuns în finală.


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite