BASCHET: Michael Jordan: “Nu fiţi surprinşi dacă voi reveni la 50 de ani”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BASCHET: Michael Jordan: “Nu fiţi surprinşi dacă voi reveni la 50 de ani”
BASCHET: Michael Jordan: “Nu fiţi surprinşi dacă voi reveni la 50 de ani”

După o carieră stelară, în care a dominat lumea baschetului aşa cum nimeni nu a mai făcut-o până acum, în special prin spiritul său de competiţie, legendarul Michael Jordan, 46 ani, a fost introdus azi-noapte în Hall of Fame-ul baschetului. Sextuplul campion NBA şi dublul campion olimpic şi-a încheiat discursul „ameninţând” cu o nouă revenire: „Niciodată nu spuneţi niciodată. Nu fiţi surprinşi dacă voi reveni la

Intervenţia sa a fost emoţionantă. Jordan nu a putut să-şi stăpânească lacrimile la începutul discursului său, fiind aplaudat şi ovaţionat minute întregi de către cei 2600 de oameni care au umplut Symphony Hall din Springfield, Massachusetts, oraşul unde se află Naismith Memorial, muzeul baschetului.

Mai citeşte şi:
Michael Jordan: "Nu va mai exista un alt Michael Jordan"
Michael Jordan, sinonimul succesului în sport şi afaceri

Fostul jucător al celor de la Chicago Bulls şi Washington Wizards şi-a orientat discursul în primul rând asupra oamenilor care au stârnit în el acel spirit de competiţie dus la extrem. Antrenorului care nu l-a ales în echipa liceului, a vrut să-i demonstreze că a greşit. Lui Isiah Thomas, Magic Johnson, Larry Bird sau George Gervin (toţi prezenţi în Hall of Fame) a vrut să le demonstreze că poate juca la acelaşi nivel cu ei. Presei, care de-a lungul carierei a scris de nenumărate ori că nu poate ajunge mai mare decât Magic şi Bird a vrut să-i demonstreze contrariul.

Jordan a povestit şi un episod mai puţin cunoscut din perioada primei retrageri, când juca încă baseball. A fost atunci provocat de un jucător de la Utah, Bryon Russell, care i-a spus la o întâlnire: „De ce te-ai retras? Te-aş fi putut apăra fără probleme, oricând”. Russell a devenit apoi „victima” lui Jordan în finalele din 1997, când a marcat din faţa sa un coş decisiv în meciul 1 şi cea din 1998, când a marcat aruncarea decisivă din ultimul meci tot cu Russell apărător (vezi foto stânga). Ambele finale au fost câştigate de Bulls în faţa celor de la Utah. „Dacă îl văd acum în şort şi maieu sunt gata să mă năpustesc asupra lui”, a glumit Jordan.

image

MJ le-a mulţumit de asemenea coechipierilor săi, în frunte cu Scottie Pippen, alături de care a câştigat toate cele şase titluri de campion, a mulţumit familiei sale, antrenorului său de la Universitatea North Carolina şi lui David Thompson, cel care l-a prezentat pe Jordan în cadrul ceremoniei, la rândul său membru în Hall of Fame.

„Într-o zi poate vă veţi uita pe teren şi mă veţi vedea jucând la 50 de ani. Nu râdeţi. Niciodată nu spune niciodată pentru că limitele, la fel ca şi frica, sunt de multe ori doar o iluzie”, şi-a încheiat Jordan discursul.

Preţul biletelor a urcat de la 200 la 1500 de dolari

Alături de Jordan au mai fost introduşi în Hall of Fame în promoţia 2009, John Stockton, (Utah Jazz), David Robinson (San Antonio Spurs), antrenorul celor de la Utah Jazz, Jerry Sloan şi antrenoarea de colegiu Vivian Stringer.

Din cauza prezenţei lui Michael Jordan, cererea de bilete a fost uriaşă pentru ceremonia care a avut în Symphony Hall, deoarece spaţiu din cadrul muzeului Naismith Memorial era mult prea mic. Deşi un bilet a costat iniţial 200 de dolari, pe piaţa neagră preţul biletelor a urcat la 1000 de dolari, iar în ziua evenimentului pe celebrul site de licitaţii e-bay preţul ajunsese la 1500 de dolari.

„Le mulţumesc tuturor rudelor mele care au dorit să fie alături de mine la această ceremonie. Sunt convins însă că de fapt au venit aici ca să-l vadă pe Michael”, a glumit John Stockton în discursul său.

Vezi aici discursul lui Michael Jordan 


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite