BASCHET: Michael Jordan: “Nu va mai exista alt Michael Jordan!" (video)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BASCHET: Michael Jordan: “Nu va mai exista alt Michael Jordan!" (video)
BASCHET: Michael Jordan: “Nu va mai exista alt Michael Jordan!" (video)

Legendarul baschetbalist american Michael Jordan a declarat în cadrul unei conferinţe de presă susţinută astăzi în Springfield, Massacusetts, cu ocazia introducerii sale în Hall of Fame, că nu va mai exista un al Michael Jordan, dar că actualele staruri din NBA au potenţialul de a deveni mai buni.

“Există asemănări cu mine în jocul lui Kobe Bryant sau al lui Lebron James, este normal, aceasta este evoluţia jocului de baschet. Şi eu, atunci când am apărut în NBA, purtam cu mine povara asemănării cu Julius Earvin, Dr. J. Dar nu căutaţi mereu un alt Michael Jordan, nu va mai exista un alt Michael Jordan. Timpurile sunt diferite, jocul este altul. Cred că LeBron şi Kobe au potenţialul să devină şi mai buni ca Michael Jordan, ei îşi vor crea propria personalitate şi pot duce liga la nivelul următor”, a spus Jordan.

Mai citeşte şi: Michael Jordan, sinonimul succesului în sport şi afaceri
Michael Jordan este introdus azi în Hall of Fame

Fostul jucător al celor de la Chicago Bulls, echipă cu care a câştigat şase titluri de campion NBA nu se consideră cel mai bun baschetbalist al tuturor timpurilor. “Aud deseori aceste vorbe dar le primesc doar ca pe o opinie a oamenilor care le spun, e punctul lor de vedere. Eu spun că nu am jucat în cariera mea împotriva lui Jerry West, nu am jucat împotriva lui Elgin Baylor, a lui Wilt Chamberlain sau a altor baschetbalişti din acest Hall of Fame. Astfel nu se poate spune că sunt mai bun decât ei. Nu mi-aş acorda acest titlu de cel mai bun jucător din toate timpurile”, a mai declarat Jordan

Invitat de jurnaliştii prezenţi să declare care este momentul favorit din cariera sa, Jordan nu a putut alege unul. “Este greu să aleg care este momentul favorit din cariera mea. Este ca şi cum m-ai întreba pe care dintre copii îi iubesc mai mult. Au fost atâtea momente, faze spectaculoase, meciuri importante, aruncări decisive. Începând cu finala NCAA din 1982, continuând cu jocurile pentru naţionala Statelor Unite, chiar şi cu meciurile de baseball, pe care voi jurnaliştii nu le consideraţi un succes, dar eu aşa le consider”, a explicat Michael Jordan. 

Michael Jordan va fi introdus în această noapte în Hall of Fame, galeria legendelor din baschetul mondial, într-o ceremonie care va avea loc în Symphony Hall din Springfield, Massachussets şi va începe la ora 1.30 (ora României). Alături de Jordan, promoţia 2009, considerată cea mai galonată de până acum, îi mai cuprinde pe David Robinson şi John Stockton (foşti coechipieri cu Jordan în Dream Team-ul de la Jocurile Olimpice de la Barcelona), antrenorul echipei Utah Jazz, Jerry Sloan şi antrenoarea de echipe universitare Vivian Stringer.

Vezi aici conferinţa de presă a lui Michael Jordan.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite