NBA: Lakers, umiliţi acasă de Mavericks, Celtics defilează prin ligă (video)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
NBA: Lakers, umiliţi acasă de Mavericks, Celtics defilează prin ligă (video)
NBA: Lakers, umiliţi acasă de Mavericks, Celtics defilează prin ligă (video)

Fanii campionilor NBA, Los Angeles Lakers au început să părăsească arena Staples Center cu trei minute înainte de finalul partidei cu Dallas Mavericks, Paul Pierce a marcat 20 de puncte în 12 minute şi Celtics defilează prin ligă, Knicks şi Bobcats s-au duelat trei ore pentru victorie, Steve Nash şi Dwight Howard au avut meciuri de excepţie, iar Shannon Brown a pus cireaşa pe tort cu un slam-dunk ireal (vezi video) - toate aces

Los Angeles Lakers – Dallas Mavericks 80-94
Campionii NBA din 2009 s-au împiedicat în faţa propriilor fani în partida cu rivalii din Conferinţa de Vest, Dallas Mavericks. Germanul Dirk Nowitzki a marcat 21 de puncte pentru Dallas, la care a adăugat şi 10 recuperări, iar noua achiziţie Shawn Marion a contribuit cu 18 puncte într-o partidă pe care texanii au dominat-o în special în ultimele două sferturi. Kobe Bryant (foto) a marcat 20 de puncte iar Andrew Bynum a totalizat 14 puncte şi 10 recuperări. Dallas s-a distanţat la 22 puncte în sfertul al treilea şi cei de la Lakers nu au mai avut forţa necesară pentru a întoarce soarta partidei, greşind şi ratând uneori exasperant în sfertul al patrulea.

image

Charlotte Bobcats – New York Knicks 102-100
Cea mai disputată partidă a serii a avut loc în Charlotte, acolo unde Bobcats şi New York Knicks au avut nevoie de două reprize de prelungiri şi de 3 ore şi 2 minute, pentru a stabili învingătoarea. Oaspeţii au recuperat incredibil nu mai puţin de 18 puncte în sfertul al patrulea pentru a trimite meciul în prelungiri. Knicks au avut chiar şansa de a se impune la finalul timpului regulamentar, dar aruncarea de trei puncte a lui David Galinari nu şi-a atins ţinta. Ambele echipe au irosit câte o şansă de a tranşa meciul în prima repriză de prelungiri. Chris Duhon (Knicks) a scăpat mingea în aut pe o pătrundere, cu 2,8 secunde înainte de final, iar de partea cealaltă, Boris Diaw a ratat de puţin o aruncare de la semidistanţă „at the buzzer”. Tensiunea avea să se menţină şi în al doilea overtime. Duhon a egalat pentru Knicks cu 7,7 secunde înainte de final, iar apoi James Augustine a fost faultat de către Al Harington. După ce ratase cu doar o fază înainte două aruncări libere, de această dată Augustine a marcat ambele încercări. Fără time-out, Knicks au apelat din nou la Galinari (3 din 7 de la trei puncte), care însă a ratat aruncarea disperată de la centrul terenului. Raymond Felton a fost aproape de triple-double pentru Bobcats cu 22 de puncte, 8 recuperări şi 9 pase decisive iar Boris Diaw şi Gerald Wallace au reuşit împreună 35 de puncte şi 26 de recuperări. David Lee a fost liderul celor de la Knicks cu 17 puncte şi 18 recuperări, Robinson şi Harrington contribuind şi ei tot cu câte 17 puncte.

Minnesota Timberwolves – Cleveland Cavaliers 87-104
LeBron James a evitat primul său start de sezon din carieră cu trei înfrângeri consecutive, marcând 24 de puncte cu 9 recuperări şi 6 pase decisive. Cavalerii s-au distrat cu lupii din Minnesota în ciuda faptului că Shaquille O’Neal a avut din nou probleme cu faulturile şi nu a jucat decât 19 minute, totalizând 6 puncte şi 7 recuperări. În lipsa lui Shaq, Cavs au evoluat minute bune în formula de anul trecut, mult mai bine legată, fapt remarcat şi de James la finalul partidei într-o declaraţie care spune multe despre debutul slab de sezon al echipei. „Atunci când Shaq a fost nevoit să iasă de pe teren, având probleme cu faulturile, acea coeziune în joc pe care o aveam în sezonul trecut a reapărut”, a declarat superstarul echipei din Cleveland. Debutantul de numai 20 de ani, Jonny Flynn, a şasea alegere în draftul din acest an, a avut din nou o partidă foarte bună pentru Minnesota, marcând 17 puncte, după cele 18 reuşite în victoria cu New Jersey de miercuri noapte.

New Jersey Nets – Orlando Magic 85-95
Meciul stelar al lui Dwight Howard, 20 de puncte, 22 de recuperări i-a propulsat pe Magic către victorie. Vince Carter a fost aplaudat în picioare de către foştii săi fani, la prima revenire în New Jersey, după transferul la Orlando. Avea să fie însă un comeback dureros pentru Carter, care după ce a început meciul cu 16 puncte în 15 minute s-a accidentat la glezna dreaptă şi nu a mai revenit pe teren. În urma primelor controale medicale s-a stabilit că nu este o entorsă gravă, iar Carter a putut pleca pe picioarele sale de la arenă şi speră să revină duminică pe teren. Fostul „magician” Courtney Lee a fost principalul marcator pentru Nets, cu 18 puncte.

Boston Celtics – Chicago Bulls 118-90
Paul Pierce a marcat 20 dintre cele 22 de puncte ale sale în sfertul al treilea şi Celtics le-au tăiat coarnele taurilor din Chicago. Bulls au avut o seară neagră la aruncările de trei puncte, marcând doar 2 din 15 iar trei dintre titulari, Luol Deng, Tyrus Thomas şi John Salmons au marcat doar 7 coşuri din acţiune din 29 de încercări. Eddie House a adus 22 de puncte de pe banca de rezerve a „celţilor”, la care a strălucit şi Ray Allen, 20 de puncte şi doar două aruncări ratate. Boston au un start perfect de sezon cu 3 victorii din tot atâtea meciuri. Cei de la Bulls au resimţit oboseala după ce cu o seară înainte învinseseră San Antonio în Chicago, iar în dimineaţa meciului au fost evacuaţi din hotelul unde erau cazaţi în Boston din cauza unei alarme de incendiu.

Alte partide jucate azi-noapte:

Atlanta Hawks – Washington Wizards 100-89
Josh Smith 20 puncte, 8recuperări / Gilbert Arenas 20 puncte, 4 pase decisive

New Orleans Hornets – Sacramento Kings 97-92
Chris Paul 31 puncte, 4 pase decisive / Maurice Evans 22 puncte

Detroit Pistons – Oklahoma City Thunder 83-91
Ben Gordon 25 puncte, 4 pase decisive / Kevin Durant 25 puncte, 12 recuperări

Indiana Pacers – Miami Heat 83-96
Danny Granger 22 puncte / Dwyane Wade 32 puncte

Memphis Grizzlies – Toronto Raptors 115-107
Zach Randolph 30 puncte / Chris Bosh 37 de puncte

Phoenix Suns – Golden State Warriors 123-101
Leandro Barbosa 24 puncte, Steve Nash 18 puncte, 20 pase decisive / Monta Ellis 19 puncte

Utah Jazz – Los Angeles Clippers 111-98
Paul Millsap 23 puncte / Eric Gordon 22 puncte

Vezi cele mai tari 10 faze ale serii, printre care un capac monstruos al lui Dwight Howard şi un slam-dunk ireal al lui Shannon Brown de la Lakers, care s-a căţărat parcă pe scară pentru a ajunge muuuult deasupra inelului:

Vezi slamdunk-ul lui Shannon Brawn cu comentariul original din timpul partidei:

Iată cea mai bună performanţă a serii, realizată de Steve Nash 18 puncte, 20 de pase decisive şi 6 recuperări:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite