Mărginean, performanţă istorică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mărginean (stânga) scrie istorie în NCAA
Mărginean (stânga) scrie istorie în NCAA

Baschetbalista româncă Gabriela Mărginean, care evoluează pentru colegiul Drexel în campionatul universitar american (NCAA), a devenit cea mai bună marcatoare din istoria conferinţei CAA (Colonial Athletic Association).

Mărginean mai avea nevoie de şapte puncte înaintea partidei disputate vineri împotriva celor de la William and Mary, şi a încheiat cu 20 de puncte. Jucătoarea din România a acumulat în cariera sa universitară 2.134 de puncte, depăşind-o pe Tamera Young, de la colegiul James Madison, precedenta deţinătoare a recordului cu 2121 de puncte.

Mai populară decât Allen Iverson

Drexel Dragons a câştigat partida cu Williams and Mary, scor 46-43, Mărginean contribuind, pe lângă cele 20 de puncte, şi cu 10 recuperări. Mărginean a mai reuşit o performanţă extraordinară şi la capitolul popularitate.

În ancheta care a desemnat Personalitatea Sportivă a statului Philadelphia în 2009, jucătoarea din România l-a devansat pe Allen Iverson, fostul superstar al echipei din NBA Philadelphia 76-ers, revenit în această iarnă la echipa unde s-a consacrat.

Mărginean a fost singura baschetbalistă votată în ancheta câştigată de Jay Wright, antrenorul echipei de baschet de la colegiul Villanova.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite