Baschet: Trei antrenori români, absolvenţi ai unui curs organizat de Euroligă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorii de baschet masculin Marcel Ţenter (U Mobitelco BT Cluj), Tudor Costescu (BCM U Piteşti) şi Dragoş Curtifan (Labradors Tg. Mureş) se numără printre cei 110 participanţi la Mastermind Coaching Clinic, organizat de Euroleague Basketball Institute, care au absolvit cursurile de cinci luni.

Câţiva dintre cei mai titraţi antrenori din Euroligă (Aito Garcia Reneses, Ettore Messina, Zeljko Obradovici sau Xavier Pascual) au susţinut seminariile din cadrul Mastermind Coaching Clinic, desfăşurate în ultimele luni şi care au fost absolvite la finalul săptămânii trecute.

Cursurile s-au desfăşurat în sistemul "învăţământ la distanţă", iar sâmbătă, la Barcelona, 53 dintre absolvenţi au fost prezenţi la ceremonia în care li s-au oferit diplomele.

"Cred că fiecare dintre noi trebuie să se trezească dimineaţa şi să înţeleagă că nu ştie totul despre baschet sau viaţă. Ca antrenor, sunt sigur că mai am de progresat", a declarat Zeljko Obradovici (Panathinaikos Atena), cel mai titrat antrenor din Euroligă, cu opt trofee câştigate.

Antrenorul campioanei "U" Mobitelco BT Cluj, Marcel Ţenter va rămâne la Barcelona, până în 7 iulie, când este programată tragerea la sorţi a meciurilor din faze preliminarii şi grupe în Euroligă, FIBA Eurocup şi FIBA Eurochallenge. Campioana României nu ştie încă în care dintre ultimele două competiţii va evolua, având drept de joc în FIBA Eurochallenge, dar fiind posibil să ajungă şi în FIBA Eurocup, graţie unui wild-card.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite