MCM, în faţa unei premiere istorice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Boriga a contribuit cu 13 puncte, 4 recuperări şi 3 intercepţii la victoria de la Ruzomberok
Monica Boriga a contribuit cu 13 puncte, 4 recuperări şi 3 intercepţii la victoria de la Ruzomberok

MCM Târgovişte poate deveni prima echipă românească de baschet feminin care avansează, după 1989, în optimile unei cupe europene. După ce a câştigat la 22 de puncte la Ruzomberok, în Slovacia, MCM Târgovişte este la un pas de calificare înaintea returului de pe teren propriu.

După performanţele realizate în anii ‘80 de echipele de aur ale Universităţii Cluj şi ale Politehnicii Bucureşti, baschetul feminin românesc nu a mai fost niciodată la fel de aproape de a accede într-o fază superioară a unei competiţii europene.

Dacă atunci, sub îndrumarea legendarului antrenor Nicolae Martin, clujencele ajungeau până pe locul cinci în Europa, iar Politehnica era eliminată de Clermont în semifinalele Cupei Liliana Ronchetti, după 1989 nicio echipă feminină românească nu a ajuns în optimile de finală, indiferent de competiţie.

Cel mai aproape s-a aflat BC ICIM Arad, care în sezonul 2007-2008 s-a calificat în „şaisprezecimile" Eurocup, când a fost eliminată de puternica formaţie rusă BC Moscova. Rusoaicele s-au impus atunci fără probleme în ambele manşe, 101-82 la Arad şi 86-68 la Moscova.

MCM Târgovişte are acum o şansă uriaşă, după ce a câştigat la o diferenţă de 22 de puncte manşa tur cu MBK Ruzomberok din Slovacia, fostă dublă câştigătoare a Euroligii. Partida retur are loc joi, de la ora 18.00, şi este în direct la TVR 2.

Jolly Sibenik, adversarul probabil

Dacă se va califica în optimile de finală, MCM Târgovişte, va întâlni, cel mai probabil, echipa croată Jolly Sibenik. Ex-iugoslavele au câştigat cu 62-40, pe teren propriu, prima manşă din „şaisprezecimi" cu echipa spaniolă Gran Canaria şi are prima şansă înaintea returului din Insulele Canare.

Croatele s-au calificat cu noroc din grupe

După ce a participat în ultimele două sezoane în Euroligă, acumulând în total 5 victorii din 20 de partide, Sibenik a depăşit faza grupelor din Eurocup cu noroc, având o singură victorie din patru meciuri.

Croatele au făcut parte însă dintr-o grupă cu doar trei echipe, şi au avansat de pe locul trei, datorită rezultatelor mai bune în comparaţie cu alte echipe clasate pe acelaşi loc în alte grupe. Echipa din Croaţia se află într-o fază de reconstrucţie şi se bazează pe un lot foarte tânăr, cu o medie de vârstă de 23 de ani.

Dacă trece de Sybenik, Târgovişte s-ar putea reîntâlni în sferturile de finală cu fosta adversară din grupe, Dinamo Kursk, care cel mai probabil va da piept cu Seat Gyor din Ungaria, în optimile de finală ale competiţiei.

Arad şi Sf. Gheorghe, aproape eliminate

Celelalte două reprezentante ale baschetului feminin românesc în Eurocup, ICIM Arad şi Sepsi Sfântu Gheorghe au şanse minime de a trece în optimile de finală ale întrecerii.

ICIM a cedat incredibil, pe teren propriu, cu 68-84, în faţa franţuzoaicelor de la USO Mondeville, după ce la jumătatea ultimului sfert conduceau cu 61-57.Sfântu Gheorghe a pierdut, tot pe teren propriu, scor 57-85, în faţa echipei spaniole Mann Filter Zaragoza.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite