BASCHET: MCM Târgovişte transferă jucătoare de valoare pe bandă rulantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BASCHET: MCM Târgovişte transferă jucătoare de valoare pe bandă rulantă
BASCHET: MCM Târgovişte transferă jucătoare de valoare pe bandă rulantă

Echipa de baschet feminin Minicipal MCM Târgovişte îşi continuă campania de achiziţii. După ce au reuşit să obţină semnătura unor jucătoare cu nume precum Nicky Anosike, Shay Doron, Katya Levitsky, Olena Ogorodnikova, Emma Randall, Olena Samburska şi Tatyana Troina, oficialii grupării din Cetatea Chindiei s-au înţeles şi cu Natalia Marchanka, din Belarus.

Conform siteului formaţiei din Târgovişte, Marchanka este una dintre cele mai valoroase jucătoare din Europa şi a fost aleasă, sezonul trecut, în echipa de bază a Euroligii. „De fiecare dată am vorbit prin fapte. Este mult mai bine aşa. Sper ca suporterii baschetului să vină în număr cât mai mare la meciurile noastre pentru că vor avea ce vedea”, a declarat, pentru adevarul.ro, preşedintele Gabriel Boriga.

Lotul echipei MCM Târgovişte a fost garnisit cu vedete de prim rang din baschetul mondial, iar bugetul vehiculat este unul record pentru baschetul feminin ro­mâ­nesc: 1 milion de euro.

Natalia Marchanka are peste 200 de selecţii în selecţionata Belarusului şi a fost aleasă, în 2007, cel mai bun coordonator de joc al Campionatului European din Italia. În vârstă de 30 de ani, baschetbalista a făcut parte anul acesta din dream-team-ul Euroligii, alături de Amaya Valdemoro (Spania), Anete Jekabsone (Letonia), Tatyana Shchegoleva (Rusia) şi de Maria Stepanova (Rusia).

Marchanka a evoluat pentru cluburi puternice precum Dynamo Novosibirsk (Rusia) şi Lotos Gdynia (Polonia) şi a cucerit medalia de bronz la Europenele din 2007 cu naţionala Belarusului. La Jocurile Olimpice de la Beijing, Natalia Marchanka a terminat turneul final pe locul patru cu selecţionata ţării sale.

Acordul dintre cele două părţi a fost semnat pentru un sezon, jucătoarea urmând să sosească la Târgovişte până cel mai târziu pe 20 septembrie.

Lotul formaţiei din Târgovişte este completat cu alte baschetbaliste de valoare din România: Monika Boriga, Larisa Toma, Annemarie Parău, Alexandra Uiuiu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite