BASCHET: Cel mai bogat om din Rusia, interesat de New Jersey Nets

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BASCHET: Cel mai bogat om din Rusia, interesat de New Jersey Nets
BASCHET: Cel mai bogat om din Rusia, interesat de New Jersey Nets

Mihail Prokhorov, cel mai bogat om din Rusia, este interesat să achiziţioneze echipa de baschet New Jersey Nets, care evoluează în NBA, liga profesionistă nord-americană. Ar fi pentru prima oară când o echipă din NBA ar fi deţinută de un om sau de o companie din afara SUA.

Grupul Onexim, deţinut de Prokhorov, este gata să ofere un împrumut actualilor proprietari pentru a sprijini construcţia noii arene a echipei. “Pentru grupul Onexim încheierea acestei afaceri foarte lucrative, care a fost posibilă din cauza crizei mondiale, reprezintă o implicare interesantă în domeniul sportului”, a scris magnatul rus pe site-ul său, citat de espn.com.

Oficialii celor de la Nets şi cei ai ligii americane nu au oferit deocamdată nicio declaraţie legată de acest subiect. Primii au confirmat doar că în ultima săptămână au primit mai multe oferte din partea unor potenţial investitori.

Regulile NBA sunt foarte stricte în ceea ce priveşte investiţiile străine. Transferul proprietăţii unei echipe în mâinile unor investitori străini presupune verificarea acestora în ceea ce priveşte stabilitatea financiară precum şi aprobarea din partea a cel puţin 75 la sută din restul proprietarilor de echipe. Niciuna dintre cele 30 de echipe care alcătuiesc liga profesionistă nord-americană de baschet nu este deţinută de către proprietari din afara SUA.

Prokhorov, 44  de ani, are o avere estimată de revista Forbes la 9,5 miliarde de dolari şi se spune că are mari disponibilităţi de lichidităţi după ce şi-a vândut majoritatea afacerilor în 2008 înainte de începerea crizei financiare. El şi-a exprimat de asemenea interesul în achiziţionarela clubului de fotbal AS Roma, urmând exemplul mult mai celebrului său conaţional Roman Abramovich, care în anul 2003 a cumpărat clubul de fotbal Chelsea Londra.

Clubul New Jersey Nets, a cărui valoare este estimată la 295 de milioane de dolari,  este deţinut în prezent de către dezvoltatorul american Bruce Ratner. Acesta plănuieşte să mute echipa în Brooklyn în noua arenă ce urmează să fie construită.  Proiectul mai cuprinde 16 clădiri de apartamente şi birouri, dezvoltarea unei linii de metrou în zonă precum şi a altor facilităţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite