Jerry Sloan a demisionat de la Utah Jazz după 23 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul Jerry Sloan a anunţat, joi, că a demisionat de la conducerea tehnică a echipei din NBA Utah Jazz, funcţie pe care o ocupa din 1988.

"Este momentul să trec la altceva. Am avut şansa de a colabora cu oameni admirabili şi am avut jucători mari sub conducerea mea", a spus Sloan într-o conferinţă de presă.
Echipa Utah Jazz ocupă în prezent locul 6 în clasamentul Conferinţei de Vest a NBA, cu 31 de victorii şi 23 de înfrângeri, dintre acestea din urmă zece fiind înregistrate în ultimele 14 meciuri.

Jerry Sloan, în vârstă de 69 de ani, are un palmares de 1221 de victorii şi 803 înfrângeri ca antrenor în NBA (având în vedere şi trei sezoane la Chicago), bilanţ ce îl plasează pe locul 3 în clasamentul tehnicienilor cu cele mai multe victorii din istorie, după Don Nelson - 1335 de victorii şi Lenny Wilkens - 1332.

El nu a câştigat însă niciodată titlul de campion NBA, fiind doar finalist cu Utah Jazz, în 1997 şi 1998.

În toate sporturile profesioniste importante din America de Nord, doar trei persoane au avut o longevitate superioară celei a lui Sloan la conducerea unei singure echipe: Connie Mack în baseball (50 de ani la Philadelphia Athletics), Curly Lambeau la fotbal american (29 de ani la Green Bay Packers) şi Tom Landry tot la fotbal american (29 de ani la Dallas Cowboys).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite