JOCURILE FRANCOFONIEI: Aur pentru naţionala de baschet a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
JOCURILE FRANCOFONIEI: Aur pentru naţionala de baschet a României
JOCURILE FRANCOFONIEI: Aur pentru naţionala de baschet a României

Echipa naţionala de baschet feminin a României s-a impus în ultimul act al turneului de la Jocurile Francofoniei, care au loc în Liban, în faţa Senegalului, cu scorul de 70-53 (33-19). Cea mai bună jucătoare a finalei a fost pivotul tricolorelor Anita Meszaros care a încheiat partida cu 28 de puncte şi 10 recuperări.

A fost a doua victorie pe care naţionala noastră a obţinut-o în faţa Senegalului la acest turneu după succesul din grupe, scor 79-67. "Senegalul ne-a pus probleme mai mari în meciul din grupe decât în finală. Fetele au început finala extrem de motivate şi, după 7-8 minute, am fost convins că nu mai avem cum să ratăm medaliile de aur", a declarat la final Gheorghe Mandache, antrenorul principal al României.

“Nu a fost un turneu uşor. Am întâlnit echipe extrem de solide şi cu o condiţie fizică de invidiat. Surprinzător, Belgia a fost unul dintre cei mai incomozi adversari, le-am învins la cea mai mică diferenţă. Felicit toate jucătoarele, şi pe cele experimentate şi pe cele tinere”, a mai spus Mandache.

Cristina Ciocan a contribuit cu 17 puncte, 9 pase decisive şi 3 recuperări în timp ce Ildiko Vass a marcat 11 puncte. De la adversare, cea mai bună marcatoare a fost Aya Traore cu 20 de puncte. Principalul atu al naţionale antrenate de Gheorghe Mandache a fost apărararea, România primind mai mult de 55 de puncte doar în doua partide, cele din grupe cu Senegal şi Belgia.  

România a avut un parcurs perfect la Jocurile Francofoniei înregistrând doar victorii în partidele din Liban, trecând în Grupa B de Senegal (79-67), Belgia (88-76), Camerun (73-47) şi Liban (85-49) şi în semifinale de Tunisia (55-49).

Podiumul a fost completat de reprezentativa Tunisiei, care a trecut în finala mică, de deţinătoarea trofeului Franţa, cu scorul de 61-52.

România ocupă locul patru în clasamentul pe medalii, cu 17, din care 6 de aur, 3 de argint şi 8 de bronz. Pe primul loc se află Franţa, cu un total de 37 de medalii, din care 15 de aur, urmată de Maroc cu 29 de medalii şi Canada cu 25 de medalii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite