Invincibila armada!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După patru etape, CSU Atlassib Sibiu a rămas singura echipă fără înfrângere din Divizia A. Sibienii au trecut sâmbătă de “U” Cluj în “El Clasico de Ardeal” cu 80-70, după un meci care a umplut din nou până la refuz Sala Sporturilor Transilvania.

Două echipe dornice de răzbunare după eliminările premature în primul tur al Cupei României. Două echipe care au făcut spectacol anul trecut în play­off. Două echipe care în lipsa tradiţionalului Steaua-Dinamo au rămas un clasic al baschetului românesc. Probabil meciul care contează cel mai mult în campionat pentru fanii ambelor echipe.

Sala Sporturilor din Transilvania a fost din nou arhiplină. Toate condiţiile erau îndeplinite pentru un show la înălţime.  Startul sibienilor, cu opt puncte consecutive fără răspuns în primele minute, avea să anunţe parcă desfăşurarea partidei.

Sibiul a fost aproape tot timpul în avantaj, în timp ce jucătorii pregătiţi de Tab Baldwin nu au reuşit să apese îndeajuns pe acceleraţie pentru a-i prinde din urmă pe adversari.

Clujul, la pământ

Eliminaţi din FIBA Eurochallenge şi din Cupa României, clujenii par să nu depăşească momentele dificile ale formării unei noi echipe în intersezon. Conduşi în teren de Matt Gibson cu 23 de puncte şi de Bambale Osby cu un double-double, 14 puncte, 10 recuperări, cei de la “U” Mobitelco nu au avut forţa necesară să depăşească o apărare sibiană excelentă.

Tehnicianul gazdelor, Peter Schomers, a citit bine schemele pregătite de Tab Bald­win şi a câştigat disputa tactică ajutat fiind şi de precizia jucătorilor săi în momentele-cheie. Clujul a fost în imposibilitatea de a depăşi momentele psihologice în care se apropiau pe tabelă, de fiecare dată fiind ţinuţi la respect de aruncările sau de apărarea gazdelor.

Calotă, printre remarcaţi

Într-un campionat dominat de jucători străini, prezenţa obligatorie pe teren a unui jucător român pare benefică pentru unii dintre ei.

Asumându-şi până la capăt rolul de conducător de joc pe teren, Octavian Popa Calotă a fost de multe ori omul-cheie pentru sibieni.

Fie de la trei puncte, fie din interior, Calotă a punctat când era necesar şi mai mult a distribuit mingi importante pentru vârfurile de lance Brandon Johnson, autor a 18 puncte, şi Courtney Scott, cu 15 puncte marcate. Sibiul e pe primul loc, fără înfrângere, în timp ce clijenii sunt pe locul patru.

Statistică meciului

CSU Atlassib Sibiu 80

Au marcat: B. Johnson: 18p, C. Scott: 15 p, Octavian Popa-Calotă: 13 p, Bryant Matthews: 13 p, Dennaryl Rice: 9 p, Michael Harrison: 8 p, Chad Bell: 4 p.
Antrenor: Peter Schomers


“U” Mobitelco  Cluj 70

Au marcat: M.Gibson: 23 p, Bambale Osby: 14 p, Mike Kinsella: 10 p, Levente Sijarto: 7 p, Flavius Lapuste: 6 p, Mihai Silvasan: 5 p, Branko Cuic: 5 p.
Antrenor: Anthony Baldwin

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite