I-au învins pe campioni!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

BC Argeş Piteşti a reuşit surpriza debutului de sezon învingând CSU Asesoft Ploieşti cu 92-86. David Lawrence a fost omul meciului cu 23 de puncte şi 11 recuperări, el reuşind câteva faze demne de NBA.

Piteştenii au primit practic o echipă cadou cu nici o lună înainte de începerea campionatului. Cinci jucători de la Rapid Bucureşti, ajunsă în impas financiar, au aterizat în curtea argeşenilor. Trei dintre aceştia, Pantelic, Stefanovic şi Milovic, reuşeau anul trecut alături de foştii lor coechipieri să joace de la egal la egal în playoff cu CSU Ploieşti. Cu cei trei mai motivaţi ca niciodată dar şi cu Uce Iheadindu revenit în forţă în prima divizie după şase luni de pauză, Piteştiul a arătat încă din primele minute că este capabilă de o surpriză.

Peste toţi însă, şi la propriu şi la figurat, s-a ridicat americanul David Lawrence care şi-a dus echipa către cea mai neaşteptată victorie din ultimele sezoane. Lawrence, la al doilea sezon în Piteşti, a reuşit 23 de puncte, 11 recuperări şi 5 pase decisive, 3 intercepţii şi 2 capace fiind pe tot terenul. Două slam-dunk-uri năucitoare, unul peste pivotul echipei naţionale, Cătălin Burlacu, plus un capac de senzaţie la Darius Hargrove pe finalul sfertului doi au completat o evoluţie de excepţie.

Unde e apărarea?

Dacă în anii trecuţi, ploieştenii se remarcau în special prin apărare, după plecarea antrenorului Mladen Jojic, un artizan al defensivei, campionii României suferă la acest capitol. Dacă în meciul de Cupa României au primit 93 de puncte, însă au reuşit totuşi să câştige, de această dată cele 92 primite de la Piteşti nu au mai putut fi acoperite de ofensivă.

Uriaşul Rashard Griffith a făcut tot ce a putut sub inel, 25 de puncte şi 6 recuperări, însă nu a fost ajutat decât de Tyson Wheeler, 17 puncte, şi de Darius Hargrove - 10. După primele două sferturi, extrem de echilibrate, Asesoft părea că se poate desprinde în sfertul trei, atunci când Wheeler nu a putut fi oprit din spatele semicercului, marcând 5 aruncări din 5 încercări.

 Dar în sfertul patru, cu Uce câine de pază la Wheeler, piteştenii s-au dezlănţuit în atac. Arma secretă a tânărului antrenor Bojan Kuzmuk, aflat la primul meci pe banca unei echipe de primă divizie, a fost lituanianul Marius Pociukonis, autor a 8 puncte uriaşe în cele 10 minute petrecute pe teren, toate în sfertul patru.

Milovic cu 14 puncte, Stefanovic şi Iheadindu cu câte 15 au completat o performanţă ofensivă surprinzătoare în faţa campionilor României. Aceştia nu au avut replică în defensivă şi cu siguranţă fanii lor regretă "perioada Jojic"

15-21, 24-19, 22-28, 31-18

Piteşti: D. Lawrence 23p, U. Iheadindu 15p, I. Stefanovic 15p, Z. Milovic 14p, D. Pantelic 9p. Au mai jucat: M. Pociukonis 8p, L. Dumitru 5p, B. Gnjato 3p

2p: 19/28, 3p: 9/25, Libere: 27/36,
Faulturi: 25

Ploieşti: R. Griffith 25p, T. Wheeler 17p, D. Hargrove 10p, C. Burlacu 8p, A. Cepulis 5p. Au mai jucat: M. Jones 8p, Z. Osmokrovic 8p, V. Căruţaşu 5p, V. Dogaru

2p: 20/39, 3p: 11/21, Libere: 13/23,
Faulturi: 29

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite