NBA: Numărul 10 retras de la Miami în onoarea lui Tim Hardaway (video)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
NBA: Numărul 10 retras de la Miami în onoarea lui Tim Hardaway (video)
NBA: Numărul 10 retras de la Miami în onoarea lui Tim Hardaway (video)

Tim Hardaway, fostul conducător de joc al echipei Miami Heat, a devenit ultimul jucător care a purtat numărul 10 la echipa din Florida. Într-o festivitate care a avut loc înaintea partidei cu New York Knicks, prima pentru Miami în noul sezon, tricoul cu numărul 10 a fost retras în onoarea legendarului jucător.

Hardaway a rămas celebru în istoria baschetului pentru driblingul său năucitor denumit „crossover”, o mişcare de trecere rapidă a mingii, în dribling, dintr-o mână în cealaltă, care avea să devină extrem de populară.

El a evoluat şapte sezoane pentru Golden State Warriors înainte de a sosi la Miami Heat în vara anului 1996 acolo unde a rămas până în 2001. În cele cinci sezoane petrecute în Florida a reuşit să devină principalul realizator de trei puncte şi de pase decisive din istoria clubului, recorduri pe care le păstrează şi în prezent.

Numărul 10 este doar al doilea retras în istoria de 21 de ani a echipei, după cel al lui Alonzo Mourning (33), sezonul trecut.

La ceremonie au fost prezenţi şi doi dintre foştii coechipieri ai lui Tim Hardaway de la Golden State Warriors, Mitch Richmond şi Chris Mullin. Împreună, cei trei au alcătuit o renumită tripletă ofensivă denumită „Run TMC”, o parafrazare a numelui trupei rap Run DMC.

Heat au învins New York Knicks în primul meci al sezonului 2009-2010 cu scorul de 115-93. Vezi aici ce s-a întâmplat aseară în NBA

Vezi modul în care Hardaway îşi depăşea adversarii cu ceea ce comentatorii americani numeau "killer crossover":

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite