Dan Grunfeld : „Ghiţă Mureşan m-a sprijinit să joc pentru România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Grunfeld : „Ghiţă Mureşan m-a sprijinit să joc pentru România“
Dan Grunfeld : „Ghiţă Mureşan m-a sprijinit să joc pentru România“

Dan Grunfeld este primul baschetbalist american care va juca pentru naţională. El a făcut parte din lotul echipei New York Knicks.

„Adevărul“: Ce te-a convins să joci pentru România?

Dan Grunfeld: Din momentul în care am aflat că sunt eligibil să devin cetăţean al României am fost entuziasmat de această şansă, pentru că a reprezenta o întreagă naţiune este o onoare.

Cum a fost perioada petrecută la Knicks?

Incredibilă! Ca sportiv, îţi doreşti tot timpul să atingi cel mai înalt nivel şi faptul că am avut ocazia să îmbrac maieul celor de la Knicks, chiar şi pentru o perioadă scurtă, m-a făcut să mă simt foarte bine.

Ştii limba română?

Nu ştiu aproape deloc, dar sper că voi învăţa ceva. Tatăl meu ştie şi puţină română, dar vorbeşte fluent în maghiară. El a crescut într-o familie unde acasă se vorbea ungureşte.

Ai primit ceva sfaturi de la Ghiţă Mureşan?

Am vorbit cu el. M-a ajutat mult de-a lungul procesului meu de obţinere a cetăţeniei române şi a fost fericit când a aflat că am obţinut-o.

Grunfeld, primul român în NBA

Deşi Ghiţă Mureşan este considerat singurul român care a jucat vreodată în NBA, ţara noastră a mai avut un reprezentant în cea mai tare ligă de baschet a lumii.

Acesta a fost Ernie Grunfeld, tatăl lui Dan, care a fost unul dintre oamenii de bază ai celor de la New York Knicks în anii 70, şi a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Montreal împreună cu naţionala Statelor Unite. Ernie este născut în Satu Mare şi a emigrat în Statele Unite în 1955, pe când avea doar opt ani, iar în prezent este preşedintele echipei Washington Wizards..

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite