Ghiţă Mureşan le face copiilor educaţie prin sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru al cincilea an consecutiv Ghiţă Mureşan (2,32 metri) a venit în România pentru a le împărtăşi copiilor dragostea sa pentru sport în general şi pentru baschet în special.

De această dată nu s-a rezumat doar la oraşul care l-a propulsat către baschetul mondial, Clujul, ci va merge şi în alte patru centre importante din ţară, Timişoara, Braşov, Constanţa şi Bucureşti. „Felul în care lucrăm cu copiii îi face să fie fericiţi, nu obosiţi. Îi ajută să se distreze, să-şi facă prieteni, nu să se gândească la performanţă şi, mai ales, formează caractere", a explicat Ghiţă filozofia pe care o aplică cu succes şi în Statele Unite unde patronează mai multe ligi pentru copii în zona Washingtonului.

„Noi trebuie să ne ajutăm"

De altfel modelul american este cel care îl conduce pe Ghiţă în activitatea sa şi pe care încearcă să îl aplice şi în România. „Este important ca toţi copiii să facă sport, nu neapărat baschet. În SUA, peste 85% din managerii firmelor au practicat sporturi de echipă. Iar peste Ocean, toţi îşi trec asta în CV-uri. Acolo sportul este folosit în educarea copiilor, ar fi extraordinar să o facem şi noi aici", a mai spus singurul român care a jucat în NBA. „Mi se pare normal să mă întorc de unde am plecat şi să dau ceva înapoi: Clujului şi României. Dacă noi nu o facem, cine s-o facă? Străinii?", a mai declarat  Mureşan. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite