Fulgerul din Vâlcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florina Diaconu are unul dintre cele mai bune sezoane, fiind liderul marcatorilor în Divizia A feminină. Florina deţine patru din primele 10 performanţe individuale ale sezonului şi şi-a condus echipa, CET Govora, pe locul al patrulea la finalul turului de campionat.

CET Govora a reuşit în ultima etapă a turului Diviziei A o victorie la Bucureşti în faţa jucătoarelor de la Rapid şi a încheiat prima parte a campionatului pe locul patru.

 Având acelaşi raport de victorii-înfrângeri, 9-4, ca şi campioana en-titre ICIM Arad, aflată pe locul trei, Govora va lupta în partea a doua a sezonului pentru a se menţine printre aceste prime patru poziţii care asigură avantajul terenului propriu cel puţin în primul tur de play-off.

“Sper la un parcurs lung în play-off“

Motorul vâlcencelor în aceste prime 13 meciuri a fost Florina Diaconu, conducătorul de joc venit înaintea sezonului trecut de la Olimpia Bucureşti, trăgând echipa după ea, cu performanţe de excepţie aproape în fiecare partidă.

Flori a încheiat turul pe primul loc în clasamentul marcatorilor, reuşind patru meciuri cu peste 30 de puncte, şi se află între primele trei jucătoare şi la capitolul intercepţii.

Bazându-se pe viteza sa “de fulger”, Flori şi-a găsit cu greu adversar printre jucătoarele adverse care evoluează pe acelaşi post.

Printre fundaşi, Florina este lider detaşat la puncte marcate şi la intercepţii şi se află printre primele jucătoare la majoritatea categoriilor statistice.

Chiar dacă performanţele sale din acest sezon ar recomanda-o oricând pentru titlul de MVP, Diaconu rămâne cu picioarele pe pământ.

“Eu am venit să îmi fac treaba aici, la Râmnicu Vâlcea, şi încerc să o fac cât mai bine”, spune jucătoarea în vârstă de 27 de ani şi de 1,70m înălţime.

Cel mai bun meci pen­tru Flori a fost cel cu Alba Iulia, atunci când a reuşit 38 de puncte, 11 recuperări, patru intercepţii şi patru pase decisive.

Doar alte două jucătoare au reuşit în acest sezon 38 de puncte într-un meci, Janelle Hughes de la Oradea şi Cherise Graham de la Satu Mare, Diaconu deţinând patru din primele 10 performanţe ale turului.

“Niciodată nu mă gândesc la câte puncte marchez, pur şi simplu încerc să fac totul pentru ca echipa să câştige”, spune Diaconu.

“Avem un retur foarte dificil în faţă, cu siguranţă vor fi echipe care se vor întări în pauza de iarnă, astfel că lupta pentru play-off va fi foarte grea”, prevede jucătoarea de la CET.

Însă apreciază că Govora are şanse la un parcurs cât mai lung în play-off. “Târgovişte, Alexandria şi Sfântu Gheorghe sunt principalele noastre contracandidate.

Dacă Târgovişte are o echipă cu care nu ne putem măsura, mai ales după înfrângerea din tur, cred că Alexandria şi Sfântu Gheorghe sunt echipe cu care ne putem bate. Sper să ajungem cât mai departe în play-off”, mai spune Florina.

Şi-a învins de una singură actuala echipă

Una dintre cele mai bune performanţe anterioare pentru Florina Diaconu a fost chiar împotriva actualei sale formaţii, CET Govora, pe vremea când juca la Olimpia Bucureşti, în sezonul 2005-2006.

Diaconu a marcat 31 de puncte pentru Olimpia şi a fost de neoprit în sfertul patru, înscriind două libere decisive în ultimele secunde, atunci când echipa sa era condusă cu un punct. Olimpia a învins atunci cu 88-87 după ce fusese condusă la pauză cu 48-24.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite