BASCHET: Debut cu dreptul al nationalei feminine la Jocurile Francofoniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BASCHET: Debut cu dreptul al nationalei feminine la Jocurile Francofoniei
BASCHET: Debut cu dreptul al nationalei feminine la Jocurile Francofoniei

Naţionala de baschet feminin a României a câştigat, aseară, prima partidă pe care a disputat-o în cadrul turneului de la Jocurile Francofoniei, contra Senegalului, cu scorul de 79-67. Cea mai bună marcatoare pentru tricolore a fost Ildiko Vass cu 18 puncte.

Meciul a fost echilibrat în prima jumătate, la pauză reprezentantele Africii având un avantaj de doar două puncte, 38-36. Tricolorele au revenit în partea a doua a jocului şi au câştigat clar ultimele două sferturi, astfel că scorul final a consemnat o diferenţă de 12 puncte în favoarea României: 79-67.

Cele mai multe puncte pentru naţionala noastră le-a marcat Ildiko Vass - 18. Celelalte marcatoare au fost: Claudia Pop 15 puncte, Monica Ivan 14 puncte, Cristina Ciocan 12 puncte, Annemarie Părău 12 puncte, Anita Meszaroş 4 puncte şi Alexandra Uiuiu 4 puncte

România ar fi trebuit să dispute luni primul joc, în cadrul competitiei găzduite de Liban, însă naţionala statului Mozambic nu a mai făcut deplasarea la Beirut. Astfel, elevele lui Gheorghe Mandache şi Alina Moanţă au beneficiat de o zi de odihnă în plus.

La Jocurile Francofoniei, România evoluează în Grupa B eliminatorie, alături de Senegal, Camerun, Belgia şi ţara gazdă Liban. Urmatorul joc al fetelor noastre se desfăşoară miercuri, 30 septembrie, de la ora 18.00, contra Belgiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite