Finaliştii de milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kobe Bryant de la LA Lakers este cel mai bine plătit jucător care evoluează în finala NBA, cu un salariu de 21 de milioane de dolari. Suma totală a salariilor jucătorilor de la Lakers şi Orlando Magic, echipele din Finala NBA 2009, atinge o cotă fabuloasă: aproape 150 de milioane de dolari.

Chiar dacă suma de 150 de milioane de dolari este uriaşă, totuşi finala NBA din acest nu îl are pe parchet pe cel care deţine recordul absolut în acest sezon. Este vorba despre Kevin Garnett, cel care a primit de la Boston Celtics peste 24 de milioane de dolari în 2008-2009, suma reprezentând doar salariul său.

Kobe Bryant, superstarul celor din Los Angeles, ocupă locul patru în acest clasament din NBA, dar este cel mai bine plătit jucător din finală cu 21.262.500 de dolari. Bryant mai are încă două sezoane de contract cu Lakers, club care îi va plăti până în 2011 încă aproximativ 50 de milioane de dolari. Bryant a fost recent numit în topul celor mai celebri 10 oameni din lume, realizat de către celebra publicaţie Forbes.

Superstarul de la Lakers a ocupat locul al 10-lea şi a fost cel mai bine clasat baschetbalist şi al doilea sportiv după Tiger Woods, (care s-a situat pe locul al cincilea). În ierarhia bazată pe patru categorii diferite, câştiguri, popularitate pe web, în presă şi la televiziune, Kobe i-a depăşit pe legendarul Michael Jordan (locul 18) şi pe LeBron James, de la Cleveland Cavaliers (locul 19). Câştigurile totale ale lui Bryant în ultimul an au fost de 45 de milioane de dolari.

image


Centrul spaniol Pau Gasol şi extrema Lamar Odom sunt ceilalţi doi jucători cu salarii de peste 10 milioane de dolari din lotul celor de la Lakers. Gasol, sosit în sezonul trecut de la Memphis Grizzlies are un contract valabil până în 2011 şi primeşte în acest sezon cu puţin peste 15 milioane de dolari.

Pentru Odom – sosit la Lakers în 2004, de la Miami Heat, în celebrul schimb cu Shaquille O’Neal – acesta este ultimul an de contract cu echipa din California. El a primit 14.148.596 de dolari în sezonul 2008-2009.

Howard nu are cel mai bun salariu

Surprinzător, la Orlando Magic, nu superstarul Dwight Howard este cel mai bine plătit jucător, ci extrema Rashard Lewis. După nouă sezoane petrecute în Seattle, Lewis a venit în vara anului 2007 la Orlando pentru un contract uriaş. El este recompensat în acest an cu 16.447.871 de dolari şi mai are încă patru ani de contract, pentru care Magic îi vor vărsa în cont alte 80 de milioane de dolari.

Câştigurile totale ale lui Bryant în ultimul an au fost de 45 de milioane de dolari Foto: epa

„Superman” Dwight Howard are în acest sezon un salariu de 13 milioane de dolari şi în cazul în care îşi va duce contractul la bun sfârşit, adică până în 2013, va mai primi încă 65,8 milioane de dolari.

Lakers a zdrobit Orlando în primul meci

Kobe Bryant a fost de neoprit, totalizând 40 de puncte, 8 recuperări şi 8 pase decisive, în primul meci al finalei, câştigat de Lakers cu 100-75. „Black Mamba”, aşa cum este supranumit Kobe, şi-a împrăştiat din plin veninul în rândul apărării adverse.

Cu toate că Stan van Gundy, antrenorul celor de la Orlando, a aruncat mai mulţi apărători asupra lui Kobe, niciunul dintre ei nu l-a putut împiedica pe numărul 24 de la Lakers să-şi ducă la bun sfârşit misiunea. Defensiva celor de la Lakers a fost la rândul ei magistrală, sufocându-l pe Superman Dwight Howard care nu a reuşit decât 12 puncte, dintre care 10 de la linia de aruncări libere şi un singur coş din acţiune.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite