Fenomenul Streetball

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionatul Sport Arena Streetball a adunat în vara anului 2008 peste 4.000 de jucători. Meciurile aprinse şi demonstraţiile de excepţie au atras din ce în ce mai mulţi participanţi şi spectatori pe terenurile amenajate în Politehnica Bucureşti.

La americani, streetballul este o adevărată religie. Nici nu este greu în condiţiile în care la aproape fiecare colţ de stradă găseşti un panou la care să încingi o miuţă. Dorinţa de a câştiga cu orice preţ dă naştere la pasiuni duse la extrem şi mulţi jucători care ajung vedete în NBA apreciază “şcoala streetballului” în special din punctul de vedere al călirii caracterului.

Genul de turnee 3 la 3 organizate peste Ocean, dar şi în Europa a început să cuprindă tot mai mulţi adepţi şi în România. S-a ajuns chiar la organizarea unui campionat, singurul de acest fel de la noi, care în acest an este la cea de-a patra ediţie.

Sport Arena Streetball a reunit la fiecare dintre cele patru turnee ale sezonului numărul maxim de echipe admise, 200, cele mai bune dintre acestea disputându-şi titlurile supreme la diversele categorii de vârstă în cadrul Turneului Master care a avut loc în ultimul weekend din luna septembrie.  

Francezul zburător

Terenurile Sport Arena din cadrul Politehnicii Bucureşti au fost şi anul acesta gazda celor mai tari slam-dunkeri din lume, venind SUA, Canada, Franţa sau Serbia, şi au adunat numeroşi jucători profesionişti români şi străini, dar şi vedete ale sportului românesc.

Câştigătorul concursului de slam-dunk de la primul turneu al anului, francezul Guy Dupuy, a revenit în România după mai multe competiţii de gen câştigate în Statele Unite pentru a se impune şi la Master.

Guy a aruncat în aer spectatorii care mai aveau puţin şi năvăleau pe teren după fiecare execuţie a sa, reuşind din nou să înscrie peste o maşină, aşa cum o făcuse şi în primăvară. La cea mai populară categorie, masculin plus 18 ani, două echipe din Serbia, care au participat alături de echipa românească “Urşii Carpatini” la Campionatul Mondial de Streetball de la Moscova, au fost invitate special pentru Turneul Master.

Ospitalitatea românească nu s-a manifestat însă decât în afara terenului, Serbia 1 pierzând finala la mare luptă cu o echipă de tradiţie din Bucureşti, „Verde şi Asociaţii“,  care chiar dacă nu era cotată printre favorite a reuşit să devină cea mai bună echipă de 3 la 3 a anului 2008.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite