Fără românce în WNBA!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baschetbalista Gabriela Mărginean a încheiat participarea din acest sezon în WNBA, cu Minnesota Lynx, după ce clubul a renunţat la contractul său, pentru a-i face loc în lot jucătoarei americane Rebekah Brunson.

Anunţul a fost făcut de clubul Minnesota Lynx, care s-a arătat îngrijorat după debutul slab din campionat, în care a înregistrat o singură victorie, din primele patru meciuri jucate.

Gabriela Mărginean a evoluat în toate aceste partide, acumulând 12 minute petrecute pe teren, de la debutul din 15 mai, în care a avut un bilanţ de 0.5 puncte, o recuperare şi 0,3 pase decisive pe meci. Mărginean a fost draftată de Minnesota Lynx în 8 aprilie, de pe locul 26.

Gabriela Mărginean (23 de ani) a plecat în SUA, mai întâi la Drexel Dragons (NCAA), de la Universitatea Cluj, reusind în cei patru ani de colegiu să devină cea mai bună marcatoare a CAA (Colonial Athletic Association), cu 2519 de puncte, o medie de 20,5 puncte pe meci, potrivit WNBA. La ace nivel, baschetbalista originară din Cluj a primit şi titlul de Jucătoarea anului 2010.

Mărginean a fost prima jucătoare română draftată în WNBA, dar nu şi prima care a evoluat în campionatul profesionist american. Pivotul Florina Paşcalău a avut în 2008 o experienţă de câteva săptămâni, la Seattle Storm, cu un "short-contract", cum se numesc înţelegerile pe perioade limitate în WNBA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite