BASCHET: Târgovişte ar putea organiza All Star Game-ul FIBA Europe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală a declarat luni-seară că a propus Comitetului Executiv al Federaţiei Internaţionale de Baschet (FIBA) înfiinţarea All Star Game-ului Fiba Europe Cup, la baschet feminin.

Un asemenea eveniment are deja loc în Europa, dar selecţia jucătoarelor se face doar dintre echipele participante în Euroligă.

Având în vedere că România nu are nici o reprezentantă în cea mai puternică întrecere baschetbalistică inter-cluburi a continentului, conducătorii federaţiei au luat hotărârea de a propune organizarea unui eveniment similar pentru a doua întrecere din Europa.

„La ultima şedinţă a Comitetului Executiv am cerut ca şi Eurocup Women, a doua competiţie europeană ca valoare la feminin, să aibă un All Star Game. Dacă ni s-ar acorda organizarea, eu am propus ca şi gazdă oraşul Târgovişte”, a spus Carmen Tocală, presedintele Federatiei Romane de  Baschet.

Gabriel Boriga, primarul municipiului Târgovişte şi totodată preşedintele onorific al echipei campioane a României, MCM Târgovişte, a precizat că şansele ca această propunere să se materializeze sunt foarte mari. „Cu sprijinul consistent al Federaţiei Române de Baschet sunt şanse foarte mari ca în aprilie 2010 Târgovişte să fie gazda primului All Star Game al FIBA Europe Cup, board-ul FIBA urmând să ia o decizie în acest sens”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite