BASCHET: Conform FIBA Europe, Sonia Ursu este "noua stea a României"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BASCHET: Conform FIBA Europe, Sonia Ursu este "noua stea a României"
BASCHET: Conform FIBA Europe, Sonia Ursu este "noua stea a României"

Jucătoarea echipei Olimpia Bucureşti, Sonia Ursu, este considerată de site-ul Federaţiei Internaţionale de Baschet Asociaţie din Europa (FIBA Europe) „noua stea a echipei naţionale a României”. În vârstă de 16 ani, sportiva este antrenată de Liliana Ciobanu şi se află la prima convocare pentru un turneu final al Campionatului European de junioare.

România s-a calificat, luni-seară, în grupa finală E şi se bate pentru promovarea în Divizia A, la feminin, a Europenelor Under 16, care se desfăşoară, în aceste zile, la Talin, în Estonia. Tricolorele au învins, pe rând, selecţionatele similare ale Israelului, scor 77-59, Letoniei, scor 74-71 şi Elveţiei, scor 49-45, pierzând un singur meci până acum, la limită, scor 65-69 cu naţionala ţării gazdă.

Conform fibaeurope.com, Sonia Ursu este liderul turneului la puncte marcate, având o medie de 23 de puncte pe meci, jucătoarea de la Olimpia fiind pe primul loc şi la procentajul aruncărilor reuşite de două puncte, baschetbalista din ţara noastră dominând ierarhiile la acest Campionat European feminin Under 16.

Componenta echipei României este apreciată de site-ul oficial al competiţiei: „În formă maximă, Sonia Ursu a reuşit să termine două partide cu double-double şi a făcut meciuri perfecte la acest turneu final”, informează fibaeurope.com.

România va disputa, miercuri, următorul meci din cadrul Campionatului European feminin Under 16 cu selecţionata Slovaciei. În cazul unei victorii, tricolorele vor obţine calificarea în semifinalele competiţiei, dintr-o grupă din care mai fac parte Croaţia şi Letonia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite