BASCHET: MCM Târgovişte visează la câştigarea FIBA Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel Boriga, preşedintele de onoare al echipei Municipal MCM a adus la Târgovişte 8 dintre cele mai bune baschetbaliste din lume şi vrea să mai transfere încă două jucătoare de mare valoare.

Preşedintele onorific al echipei Municipal MCM Târgovişte, Gabriel Boriga a anunţat astăzi lotul de jucătoare cu care formaţia va aborda viitorul sezon competiţional. "Au fost aduse opt jucătoare de mare valoare, care vor face MCM-ul cea mai puternică echipă din istoria baschetului românesc", a declarat Gabriel Boriga. Preşedintele formţiei târgoviştene a ţinut să precizeze că este posibil ca pe ultima sută de metri să mai fie aduse încă două jucătoare, dar a refuzat să spună alte amănunte despre acestea până când înţelegerile vor fi parafate.

Boriga a mai spus că obiectivele MCM-ului pentru sezonul 2009-2010 sunt câştigarea cupei şi a campionatului României, precum şi o participare cât mai lungă în FIBA Europe Cup. "Visez la câştigarea Europe Cup, dar nu am impus acest obiectiv pentru a nu creea presiune pe jucătoare şi staff-ul tehnic", a mai menţionat Boriga.

Jucătoarele transferate până acum de MCM sunt: Nicky Anosike, Shay Doron, Katya Levitsky, Olena Ogorodnikova, Emma Randall, Olena Samburska, Tatyana Troina şi Alexandra Uiuiu.

Anosike joacă în WNBA la Minnesota Lynks, şi are are o medie de 13p şi 7,3 rec/meci, iar în ediţia trecută de FIBA Cup a reuşit 18,5p şi 13,3rec/meci.

Shay Doron, componentă de bază a naţionalei Israelului cu peste 150 de selecţii, a evoluat, în 2009 în All Star Game-ul euroligii.

Tot din Israel este şi Katya Levitsky. Ea a evoluat cu naţionala tării sale la ultima editie a Campionatului European, Letonia, 2009, unde a avut o medie de 10,3p si 7,7 rec/meci.

Olena Ogorodnikova, cu peste 150 de selecţii în naţionala Ucrainei a reuşit, în FIBA Cup, o medie de 14,7p şi 7,6rec/meci, iar conaţionala ei, Olena Samburska, venită de la campioana Bulgariei, Lukoil Neftochimic Burgas, a avut o medie excelentă de 17p şi 2,6rec/meci în sezonul trecut al întrecerii de la sud de Dunăre.

Unul dintre cei mai buni pivoţi din lume, după cum a caracterizat-o Boriga, australianca Emma Randall este campioană  mondială şi vicecampioană olimpică şi vine de la formaţia Clermond Ferrand, din Franţa, unde a fost cea mai bună marcatoare a campionatului cu aproape 18p/meci.

Tatyana Troina reprezintă partea cea mai frumoasă a formaţiei din Târgovişte. Superba blondă din Belarus, a jucat trei ani în euroligă, iar ultima sa medie este de 18p/meci.

În sfărşit, românca Alexandra Uiuiu completează lotul formaţiei MCM. Uiuiu vine de la Herzogenburg, din Austria şi a debutat anul acesta în echipa naţională.

Aceste jucătoare se vor alătura lotului din care mai fac parte Monika Brosovszky Boriga, Annemarie Părău, Larisa Toma, Chrissy Givens şi tinerele Raluca Alecu, Luminiţa Manta şi Elena Măneci, baschetbaliste care au evoluat şi anul trecut la Târgovişte.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite