BASCHET: Şase jucători de la Estudiantes Madrid, simptome de gripa porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BASCHET: Şase jucători de la Estudiantes Madrid, simptome de gripa porcină
BASCHET: Şase jucători de la Estudiantes Madrid, simptome de gripa porcină

Şase jucători de la echipa de baschet masculin Estudiantes Madrid, din prima ligă a Spaniei, sunt suspecţi de gripă porcină. Doi dintre ei nu au putut evolua ieri în partida pe care madrilenii au pierdut-o cu BC Valencia, scor 80-68

În ciuda faptului că virusul este contagios, liga ACB a luat decizia cel puţin ciudată de a nu permite amânarea partidei dintre cele două echipe. Iar dacă Yannick Dressen şi Carlos Suarez, aflaţi în stare gravă cu febră de 40 de grade, nu s-au deplasat cu echipa la Valencia, ceilalţi patru au jucat în ultima partidă de campionat, în ciuda stării nu tocmai bune în care se aflau.

Gabriel Herman nu a putut evolua decât şapte minute, fiind departe de forma fizică necesară unui meci de baschet, în timp ce Daniel Clark, Javier Beiran şi Petar Popovici au reuşit în cele din urmă să joace în partida pierdută cu Valencia. Însă starea lor s-a agravat după revenirea la Madrid. „Jucătorii au petrecut noaptea trecută cu febră de peste 39 de grade, dureri de cap, musculare şi de oase. Sunt simptome specifice virusului H1N1” a declarat Jose Perez Toledano, doctorul echipei Estudiantes, pentru cotidianul spaniol Marca.

„Nu ai cum să-i izolezi pe cei bolnavi pe teren. Ce să facem să-i punem să joace cu mască pe faţă? Jucătorii nu folosesc aceleaşi sticle de apă şi aceleaşi prosoape, dar nu-i putem trimite în alt vestiar, iar pe teren sunt la un loc cu ceilalţi. Singurul lucru pe care l-am putut face în această deplasare, întrucât Liga nu a vrut să amâne meciul, a fost să-i cazăm pe jucătorii bolnavi în camere de hotel separate”, a mai precizat medicul celor de la Estudiantes.

Mai mulţi spectatori prezenţi în partida care a avut loc la Valencia au purtat pe nas şi pe gură măşti protectoare, după ce aflaseră de virusul care s-a răspândit printre jucătorii echipei oaspete.

Cei de la Estudiantes au informat astăzi Consiliul de Sănătate al Comunităţii din Madrid precum şi Ministerul Sănătăţii din Spania despre probleme de sănătate din ce în ce mai grave ale jucătorilor iar liga ACB trebuie să ia o decizie în ceea ce priveşte etapa următoare care va avea loc miercuri şi joi.

Liga Spaniei e în direct pe Boom Sport One
Pentru al doilea sezon consecutiv, Liga ACB, unul dintre cele mai spectaculoase campionate de baschet din Europa, poate fi urmărit în exclusivitate în România pe Boom Sport One, care transmite două meciuri din fiecare etapă. Programul săptămânii:

Joi:
19.00 Real Madrid – Lagun Aro (în premieră)
21.00 Caja Laboral (fosta Tau Ceramica) – Bizkaia Bilbao (în direct)
Sâmbătă:
19.00 Unicaja Malaga – Real Madrid (în direct)
Duminică:
13.30 Joventut Badalona – Estudiantes Madrid (în direct)


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite