EUROBASKET 2009: Franţa-Spania, capul de afiş al sferturilor de finală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
EUROBASKET 2009: Franţa-Spania, capul de afiş al sferturilor de finală
EUROBASKET 2009: Franţa-Spania, capul de afiş al sferturilor de finală

Naţionala masculină a Spaniei va întâlni astăzi, în sferturile de finală ale Eurobasket 2009, reprezentantiva Franţei. Ibericii au învins aseară Polonia, însă victoria Sloveniei asupra Turciei i-a aruncat pe locul 4 în grupa principală F, urmând astfel să se dueleze cu liderul grupei E, Franţa, singura echipă neînvinsă până acum.

Spania nu a avut aseară probleme în faţa ţării gazdă, Polonia, câştigând cu 90-68. Juan Carlos Navarro şi Pau Gasol au marcat 19 dintre cele 23 de puncte ale echipei în primul sfert şi spaniolii au controlat apoi tot meciul.

Navarro a marcat 7 coşuri de la mare distanţă din 11 încercări, reuşind să devină principalul marcator al meciului cu 23 de puncte, în doar 22 de minute petrecute pe teren. Felipe Reyes şi Marc Gasol au „curăţat” panourile, fiecare cu câte şapte recuperări şi Spania nu a lăsat nicio şansă gazdelor, al căror principal realizator a fost din nou americanul David Logan.

În derby-ul serii Slovenia a învins Turcia, scor 69-67, într-un meci dramatic pe care turcii au avut şansa să-l trimită în prelungiri în ultima secundă. Însă în ultima fază, Ender Aslan a preferat să scoată mingea la semicerc, deşi se afla în apropierea panoului, iar Atsur a ratat aruncarea de trei puncte care ar fi trebuit să câştige meciul pentru turci.

Nachbar a marcat 16 puncte pentru Slovenia, însă a avut probleme cu greşelile personale oferindu-i şansa înlocuitorului său, Jagodnik, să devină eroul meciului cu câteva aruncări reuşite în momente cheie. Turcii nu au reuşit să evite prima înfrângere de la Eurobasket în ciuda efortului depus de Ersan Ilyasova care a fost liderul echipei la toate categoriile statistice importante cu 16 puncte, 7 recuperări şi 4 pase decisive.

În primul meci al zilei de ieri puştii Serbiei şi-au continuat parcursul excelent şi au învins Lituania cu 89-79, şi vor avea o şansă mare în sferturile de finală în faţa Rusiei, campioana en-titre, care însă este departe de ceea ce a arătat la ediţia de acum doi ani.

Iată programul sferturilor de finală:

Astăzi:
19.15: Rusia – Serbia
22.00 Franţa – Spania

Mâine:
19.15: Turcia – Grecia
22.00: Slovenia – Croaţia

Toate partidele vor fi transmise în direct de Sport 1

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite