EUROBASKET 2009: Un american contribuie decisiv la victoria ruşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia a început Eurobasket 2009 în acelaşi stil în care a terminat ediţia din 2007. După ce în finala de atunci cu Spania americanul JR Holden aducea victoria ruşilor, în partida de debut din 2009 cu Letonia, tot un american a fost decisiv pentru ruşi, care au câştigat cu 81-68.

Americanul Kelly McCarthy, 34 de ani, a reuşit 8 puncte în ultimele trei minute ale meciului şi a încheiat cu un total de 24 de puncte, 9 recuperări şi 3 pase decivise, cel mai bun marcator al partidei.  La scorul de 65-63 pentru Rusia, cu 3 minute şi jumătate rămase din joc, McCarthy a urmărit excelent o aruncare ratată de Zozulin, reuşind un tip-dunk de excepţie. În faza imediat următoare, după o liberă marcată de letoni, acelaşi american a marcat de trei puncte, de pe tuşa de fund, dându-le aripi coechipierilor. Un al doilea coş de trei puncte a venit un minut mai târziu şi a tranşat definitiv disputa în favoarea ruşilor.

Serghei Bykov a fost cel care a aprins scânteia în atacul ruşilor, marcând 22 de puncte, dintre care 4 aruncări de la mare distanţă. Rusia a avut însă mari probleme la interior acolo unde Kaspar Kambala a făcut ravagii marcând 22 de puncte. Kambala, asemuit de fanii letoni cu Rocky Balboa, a marcat 14 puncte numai din aruncări libere, faultul fiind singura soluţie a ruşilor de a-l opri pe pivotul leton.

Într-o partidă în care Rusia nu a strălucit, cu excepţia lui Bykov şi McCarthy, balticii au avut şanse să întoarcă meciul pe final însă aruncările hazardate şi ratările mult prea uşoare uneori au contribuit decisiv la desprinderea decisivă a ruşilor în ultimele două minute.

Programul zilei de azi (ora României):

Macedonia-Grecia 86-54
Rusia-Letonia 81-68
19.15: Marea Britanie-Slovenia (Grupa C, Varşovia)
19.15: Polonia-Bulgaria (Grupa D, Wroclaw)
20.15: Croaţia-Israel (Grupa A, Poznan)
20.15: Franţa-Germania (Grupa B, Gdansk)
22.00: Serbia-Spania (Grupa C, Varşovia) - în direct la Sport 1
22.15: Turcia-Lituania (Grupa D, Wroclaw)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite