EUROBASKET 2009: Spanoulis duce Grecia către prima victorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducătorul naţionalei Greciei, Vasilis Spanoulis, a fost principalul realizator al naţionalei sale în primul meci de la Eurobasket 2009, reuşind 17 puncte, 4 recuperări şi 3 pase decisive. Grecia a câştigat fără probleme cu debutanta Macedonia, scor 86-54, într-o partidă din Grupa A.

Grecia, fosta campioană europeană din 2005 a avut un debut uşor la Campionatul European în faţa naţionalei Macedoniei, echipă aflată în premieră la turneul final. În absenţa deja legendarilor Papaloukas şi Diamantidis, elenii au fost conduşi din teren de unul dintre starurile rămase în naţională, Vasilis Spanoulis. Conducătorul de joc a reuşit 17 puncte, 4 recuperări şi 3 pase decisive, în doar 23 de minute petrecute pe teren.

Noul antrenor al grecilor, Jonas Kazlaukas din Lituania, şi-a odihnit jucătorii, împărţind echitabil minutele de joc între titulari şi rezerve. În afară de Spanoulis, grecii au mai avut alţi trei jucători cu peste 10 puncte marcate: Schortsanitis 11, Bourousis 11, plus 8 recuperări şi Perperoglou 10 puncte.

Macedonenii nu au rezistat presiunii puse în apărare de Grecia şi le-au permis acestora numeroase contraatacuri. Jeremiah Massey (ex-Real Madrid) cu 12 puncte şi unul dintre cei mai buni jucători din Eurocup, pivotul Todor Ghechevski cu 9 puncte şi 6 recuperări au fost principalii realizatori pentru Macedonia. Fosta republică iugoslavă este victimă sigură în grupa A, unde mai evoluează Israel şi Croaţia, care se vor întâlni de la ora 20.15

Programul zilei de azi (ora României):

Macedonia-Grecia 86-54
Rusia-Letonia 81-68
19.15: Marea Britanie-Slovenia (Grupa C, Varşovia)
19.15: Polonia-Bulgaria (Grupa D, Wroclaw)
20.15: Croaţia-Israel (Grupa A, Poznan)
20.15: Franţa-Germania (Grupa B, Gdansk)
22.00: Serbia-Spania (Grupa C, Varşovia) - în direct la Sport 1
22.15: Turcia-Lituania (Grupa D, Wroclaw)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite