EUROBASKET 2009: Spania este favorita tehnicienilor români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
EUROBASKET 2009: Spania este favorita tehnicienilor români
EUROBASKET 2009: Spania este favorita tehnicienilor români

Antrenorii români sunt de părere că naţionala de baschet a Spaniei este marea favorită de la Campionatul European care începe astăzi în Polonia.

Liviu Călin, Dan Calancea şi Marcel Ţenter spun că Spania are şanse foarte mici să rateze titlul european, fiind una dintre echipele cel mai greu de bătut de la acest campionat.

Citeşte şi: Spania vrea să se răzbune la Eurobasket 2009

“Ediţia din acest an a Eurobasket-ului este puţin ciudată. Sunt multe echipe fără cei mai buni jucători. Este clar că Spania atacă titlul. Franţa are o echipă bună dar cred că este încă boemă. Serbia are un lot foarte tânăr la fel ca şi Germania, fără Dirk Nowitzki, care vine totuşi cu destule tinere talente. Lituania, Grecia şi Rusia sunt echipe care pot realiza rezultate surprinzătoare”, a spus Liviu Călin, antrenor secund la Braunschweig, în prima ligă germană şi fost antrenor al naţionalei României.

“Va fi un campionat european foarte echilibrat, cu meciuri tari. Au şansele echipele omogene şi cu un joc colectiv bine pus la puncte, şi aici Spania stă foarte bine, este echipa favorită. Cred însă că şi Slovenia este o echipa care poate pune mari probleme adversarilor în timp ce Lituania va depinde de forma de moment. Rusia vine într-un moment foarte prost la Eurobasket, au pierdut aproape toate meciurile din pregătiri şi le lipsesc jucătorii de top care pot schimba soarta unui meci. De altfel mai multe echipe vin fără staruri şi la acest capitol Spania stă din nou foarte bine, având principalele vedete prezente. Sunt mai multe echipe capabile să furnizeze surprize, cum ar fi Franţa, care în zi de graţie poate învinge pe oricine sau Grecia” consideră Marcel Ţenter, antrenorul principal al celor de la “U” Mobitelco Cluj.

image

“Spania e cred echipa cel mai greu de bătut. În rest conjunctura şi forma de moment va conta. Grecii, cu care am disputat două meciuri, pot fi şi ei în top în ciuda schimbărilor din lot. Slovenia are o echipă solidă şi poate furniza surprize iar Turcia şi Israelul au oricând un cuvânt de spus. Pe francezi nu îi văd în primele patru, la fel ca şi pe ruşi, care au absenţi de marcă”, a opinat Dan Calancea, antrenorul naţionalei României şi al celor de la CSU Cuadripol Braşov.

image

(declaraţii preluate de pe halfcourt.info)

Programul zilei de azi (ora României):

17.30: Macedonia-Grecia (Grupa A, Poznan)
17.30: Rusia-Letonia (Grupa B, Gdansk) - în direct la Sport 1
19.15: Marea Britanie-Slovenia (Grupa C, Varşovia)
19.15: Polonia-Bulgaria (Grupa D, Wroclaw)
20.15: Croaţia-Israel (Grupa A, Poznan)
20.15: Franţa-Germania (Grupa B, Gdansk)
22.00: Serbia-Spania (Grupa C, Varşovia) - în direct la Sport 1
22.15: Turcia-Lituania (Grupa D, Wroclaw)


  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite