EUROBASKET 2009: Posibil duel şoc Spania-Grecia în sferturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
EUROBASKET 2009: Posibil duel şoc Spania-Grecia în sferturi
EUROBASKET 2009: Posibil duel şoc Spania-Grecia în sferturi

Naţionala masculină a Greciei a pierdut aseară partida cu Franţa, scor 71-69, în ultimul meci al grupei principale E de la Eurobasket 2009, din Polonia, şi poate întâlni în sferturile Spania, într-un duel şoc dintre două echipe cotate cu şanse mari la titlul european.

Astăzi au loc ultimele meciuri din grupa principală F şi în cazul în care Spania obţine victoria cu Polonia, iar Slovenia cedează cu Turcia, ambele rezultate extrem de probabile, ibericii vor ocupa locul al doilea în grupă, urmând să aibă ca adversari în sferturi naţionala elenă.

Grecia nu a reuşit aseară să depăşească surprinzătoarea echipă a Franţei, care nu a pierdut nici un meci până acum la această ediţia a Eurobasket. Calificaţi în ultimul moment la europene, francezii au demonstrat aseară că nu se bazează doar pe vedetele din NBA, Tony Parker, Boris Diaw sau Ronny Turiaf. Antrenorul Vincent Collet şi-a permis să le ofere o seară mai liberă celor trei, iar Alain Koffi, Ali Traore şi Nando De Colo au învins stelele Greciei.

La numai 22 de ani, Nando De Colo, care va juca în acest sezon la Pamesa Valencia în Spania, a reuşit probabil aruncarea vieţii, marcând în ultimele secunde coşul victoriei pentru Franţa, din faţa unuia dintre cei mai buni apărători ai grecilor, Nikos Zisis.

Sub panou Alain Koffi şi Ali Traore au suplinit o seară mai slabă a lui Ronny Turiaf, marcând împreună 24 de puncte şi luptându-se pe rând în apărare cu uriaşul grecilor Sofoklis Schortsanitis. Grecul de 2,08 şi 150 de kg a marcat doar 12 puncte, fiind eliminat pentru cinci greşeli personale.

Vasilis Spanoulis putea fi eroul grecilor, conducătorul de joc marcând un coş uriaş, de la aproape 9 metri, pentru a egala situaţia în finalul meciului, dar cele 8 secunde rămase au fost suficiente pentru ca Nando de Colo să anuleze reuşita grecului. Spanoulis, care a încheiat cu 16 puncte, a reuşit şi coşul serii, după o aruncare de la jumătatea terenului în chiar ultima secundă dintr-un atac al echipei sale.

Rusia s-a calificat în sferturi după ce a învins greu Macedonia cu 71-69, ex-iugolsavii ratând de puţin un coş în ultimele secunde, care ar fi trimis meciul în prelungiri. Mozgov a fost omul meciului pentru ruşi cu 25 de puncte şi 11 recuperări în timp ce de la macedoneni s-a remarcat Pero Antici cu 19 puncte şi 10 recuperări.

În ultima partidă din grupa E, Croaţia a obţinut în extremis calificarea în sferturi, învingând Germania cu 70-68. Nemţii au irosit o şansă uriaşă de a avansa în sferturi, chiar şi fără prezenţa la europene a superstarului Dirk Nowitzki, după ce au condus cu 57-54 la mijlocul sfertului al patrulea. Însă apoi jucătorii germani au pierdut 6 mingi consecutive, dintr-un total de 20, iar croaţii nu au refuzat cadoul, întorcând meciul în favoarea lor. Roko-Leni Ukici a fost principalul realizator al croaţilor cu 18 puncte.

Situaţia la zi:

GRUPA F (Lodz)
Astăzi:
16.45: Lituania-Serbia
19.15: Spania-Polonia (în direct la Sport 1)
22.00: Turcia-Slovenia (în direct la Sport 1)

1. Turcia 4/0 8p
2. Slovenia 3/1 7p
3. Spania 2/2 6p
4. Serbia 2/2 6p
5. Poland 1/3 5p
6. Lituania 0/4 4p

GRUPA E (Bydgoszcz)
Rusia-Macedonia 71-69
Franţa-Grecia 71-69
Germania-Croaţia 68-70

Clasament final:
1. Franţa 5/0 10p
2. Rusia 3/2 8p
3. Grecia 3/2 8p
4. Croaţia 2/3 7p

5. Germania 1/4 6p
6. Macedonia 1/4 6p

Echipele subliniate s-au calificat în sferturile de finală.

Programul sferturilor de finală:

17 septembrie:
Franţa - Echipa F/4
Rusia - Echipa F/3

18 septembrie:
Grecia - Echipa F/2
Croaţia - Echipa F/1

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite