Drăguşin, atitudine la altitudine!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionuţ Drăguşin, 2.21m, cel mai înalt jucător român de baschet după Ghiţă Mureşan, a impresionat în debutul sezonului 2008-2009. Centrul celor de la CSU Cuadripol Braşov este omul în jurul căruia antrenorul principal Dan Calancea a construit echipa.

La numai 23 de ani, venit după o experienţă de aproape cinci ani petrecuţi la diverse nivele în Spania, centrul celor de la CSU Cuadripol Braşov este dominant în acest început de sezon.

Extrem de determinat, uneori gata să explodeze, Drăguşin joacă fiecare partidă de parcă ar fi ultima.

“Acesta este stilul meu. Eu vreau să câştig fiecare meci cu orice preţ”, spune centrul braşovenilor. Această atitudine s-a transmis parcă şi coechipierilor săi, Braşovul fiind una dintre echipele care au surprins în debutul campionatului, având 4 victorii din primele cinci partide.

Pivotul de 2.21m şi 130 de kg este singurul jucător din campionat care înregistrează, în medie, un double-double (peste 10 puncte şi peste 10 recuperări pe meci), având 15,8 puncte şi 11,0 recuperări după primele cinci partide din Divizia A.

Drăguşin este şi unul dintre cei mai buni jucători din Liga Balcanică, aflându-se pe locul 6 în topul marcatorilor, cu o medie de 19,0 puncte pe meci în primele trei partide jucate.

Spania, o experienţă utilă

În 2004, după ce evoluase un sezon la prim divizionara Rompetrol Bucureşti, Ionuţ lua drumul Spaniei cu sprijinul lui Angel Santana, spaniolul celor de la CS Otopeni.

“Santana avea un prieten care era director sportiv la Baloncesto Tenerife, la acea vreme o echipă din ACB, prima ligă spaniolă. Eu am ajuns la echipa de junior-tineret, unde am evoluat în primul an, iar în al doilea an am trecut la echipa mare”, povesteşte Drăguşin.

Nu a rămas la echipa mare decât o jumătate de sezon, alegând să revină pentru a doua parte a sezonului 2005-2006 la Dinamo Bucureşti. S-a reîntors în Spania în vara anului 2006, la Bruesa, în prima ligă, însă după un sezon a fost împrumutat la CB Vic, în liga a doua. “Am primit de la ei o ofertă de prelungire a contractului în această vară, dar nu mi s-a părut o opţiune care să mă avantajeze în acest moment”, îşi motivează Drăguşin decizia de a reveni în campionatul intern.

Alegerea Braşovului, “o decizie înţeleaptă”

Ionuţ a semnat în această vară un contract cu CSU Cuadripol Braşov, după ce iniţial intenţionase să joace pentru Rapid Bucureşti.

“Mi-ar fi plăcut să rămân în Capitală, însă din cauza problemelor financiare de la Rapid, am decis în ultimul moment să merg la Braşov”, precizează Drăguşin. “A fost o decizie care în momentul de faţă mă bucură. Căutam o echipă unde să mi se acorde încredere şi ţin să-i mulţumesc antrenorului Dan Calancea pentru că a considerat că este nevoie de mine la Braşov”.

Bucuros că Divizia A este în plină creştere, Ionuţ regretă totuşi că nu sunt mai
mulţi jucători români care să se impună. “Din păcate, sunt din ce în ce mai puţini tineri care să fie gata să joace la nivelul primei divizii. Este greu din cauza concurenţei mari cu jucătorii străini”. 

Pe urmele lui Ghiţă

BIonuţ Drăguşin este după Ghiţă Mureşan (2.32 m) cel mai înalt jucător de baschet din România. Cu 2.21 mm, el îi depăşeşte pe regretatul Eugen Toader (Steaua Bucureşti), care măsura 2.20 m, şi pe Constantin Popa (2.17).

Drăguşin a fost şi el foarte aproape de NBA după ce în vara lui 2007 s-a pregătit în Statele Unite la Houston cu John Lucas, un tehnician cu experienţă în NBA.

Jucătorul român a fost reprezentat în SUA de una dintre cele mai puternice agenţii de management sportiv, Wasserman Media Group, care reprezintă interesele a nu mai puţin de 36 de jucători în NBA, printre care Tracy Mc Grady (Houston Rockets) sau Pau Gasol (Los Angeles Lakers).

“Am fost monitorizat de Houston Rockets, de Utah Jazz şi de Dallas Mavericks, dar până la urmă nu s-a concretizat nimic”, spune Drăguşin.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite