BASCHET: Ionuţ Drăguşin nu se teme de giganţii greci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BASCHET: Ionuţ Drăguşin nu se teme de giganţii greci
BASCHET: Ionuţ Drăguşin nu se teme de giganţii greci

Uriaşul pivot al echipei naţionale de baschet, Ionuţ Drăguşin (2,21 m, 130 kg), nu se teme de întâlnirea sub panou cu giganţii Bourousis (2,15 m, 127kg) sau Schortsanitis (2,08 m, 170kg). Partidele amicale dintre Grecia şi România vor avea loc astăzi şi mâine la Atena. Meciul de mâine va fi transmis în direct de TVR 2 de la ora 19.00

Amicalele de lux cu naţionala Greciei constituie o şansă uriaşă pentru tinerii jucători din noua naţională a României de a juca împotriva unor staruri ale baschetului european, unii dintre ei evoluând în trecut şi în NBA. Însă chiar dacă îşi vor întâlnii idolii pe teren, “tricolorii înalţi” nu se tem.

“Este un prilej de a-mi demonstra mie însumi că pot juca împotriva oricărui pivot din lume. Nu am emoţii, nu îmi stă în caracter să-mi fac astfel de probleme”, a declarat Ionuţ Drăguşin, care în sezonul trecut a fost unul dintre cei mai buni jucători de la CSU Cuadripol Braşov.

Drăguşin consideră important faptul că o mare parte dintre jucătorii actualei generaţii au evoluat încă de la vârste fragede peste hotare în special în ceea ce priveşte mentalitatea. “Eu nu cred că aş fi ajuns la nivelul la care sunt acum dacă nu jucam afară. Îţi dă stăpânirea de sine atunci când întâlneşti jucători de top, de valoare şi nu îţi mai pui probleme dacă ai în faţă un Bourousis sau Fotsis de exemplu. Este practic o schimbare de mentalitate”, consideră Drăguşin.

„Întâlnim o echipă de mare valoare, dar această admiraţie pentru nivelul la care se află naţionala Greciei trebuie să rămână undeva în camera de hotel sau în vestiar. Atunci când intrăm pe teren trebuie să jucăm fără să ne gândim pe cine avem în faţă”, a declarat şi Dan Calancea, antrenorul principal al echipei naţionale.

Partidele cu Grecia vor avea loc în această seară şi mâine seară, de la ora 19.00. La meciul din această seară nu va fi permis accesul publicului. În schimb, la partida de mâine, considerată meciul de prezentare la naţionalei elene înainte de Euro 2009 din Polonia, s-au pus în vânzare 5000 de bilete.

Meciul Grecia-România de miercuri va fi transmis în direct de TVR 2, de la ora 19.00.

Amănunte de la ambele partide pe www.adevarul.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite