Dinamo, în blocaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Alb-roşiii“ au cel mai slab start de sezon în ultimii cinci ani, cu doar două victorii după nouă partide. Programul este în continuare infernal, un meci greu acasă cu Piteştiul şi o deplasare la revelaţia cam­pi­onatului, Energia Rovinari.

Singura echipă bucureşteană care în ultimii ani s-a luptat constant de la egal la egal cu granzii din provincie, Dinamo Bucureşti, a început dezastruos sezonul 2008-2009, obţinând doar două victorii după primele nouă meciuri.

Şi aici dificultăţile financiare i-au împiedicat pe dinamovişti să-şi ducă la capăt campania de transferuri gândită. Ei au fost de asemenea nevoiţi să renunţe la jucători care anul trecut constituiau baza echipei, exemplul cel mai bun fiind centrul Demetrius Williams, unul dintre cei mai valoroşi jucători din Divizia A în sezonul precedent.

“În vară ne-am bazat foarte mult pe un partener care ne-ar fi sprijinit financiar pentru a crea o echipă cu care să ne batem la titlu. Din păcate însă, înţelegerea a căzut cu destul de puţin timp înainte de începerea perioadei de transferuri şi astfel am fost nevoiţi să avem o campanie cu buget limitat”, explică situaţia preşedintele CS Dinamo, Marcel Popescu.

Fără forţă ofensivă


Plecarea lui Demetrius Williams, a lui Enes Hadzibulic (plecat la CSU Cuadripol Braşov) şi a lui Carlos Morban, trei dintre principalii marcatori ai echipei, a scăzut potenţialul ofensiv al echipei. Dinamo a marcat în medie 70,6 puncte pe meci în primele opt meciuri din acest sezon şi ocupă locul 9 într-un clasament al productivităţii în atac.

„N-avem forţa de atac pe care o aveam anul trecut. Eram mult mai puternici sub panou, aveam şi marcatori din afară”,  recunoaşte şi antrenorul principal al echipei, Valentin Pogonaru, care a preluat echipa în acest sezon. „Marea problemă este că nu suntem constanţi.

Mi-e greu să alcătuiesc o rotaţie de şapte, opt jucători pe care să pot să mă bazez meci de meci”, mai spune Pogonaru. Dinamo a cedat meciuri în care a dominat, aşa cum au fost cele cu Braşov şi Târgu Mureş, dar şi unele surprinzătoare, cum a fost cel cu nou-promovata Craiova.

„După acele înfrângeri la limită de la Braşov şi de la Târgu Mureş parcă am căzut psihic. Eu am încercat să vorbesc cu jucătorii, dar parcă au intrat într-un blocaj”, povesteşte Vali Pogonaru.

Speranţe din iarnă

În ciuda crizei financiare care afectează întreg sportul, conducerea clubului speră ca lucrurile să se redreseze după pauza de iarnă.

„Am avut săptămâna trecută o şedinţă în care am pus la puncte primele detalii ale unei strategii anticriză, care să ne ajute să înaintăm mai uşor în ciclul olimpic 2008 - 2012 cu toate secţiile clubului”, explică Marcel Popescu.

„Din iarnă vor interveni unele schimbări în lot. Deocamdată însă nu se pune problema”, a mai adăugat preşedintele dinamovist.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite