Debutanţii sunt la putere în NBA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DeMar DeRozan, un adevărat specialist al slam-dunk-ului
DeMar DeRozan, un adevărat specialist al slam-dunk-ului

După ce timp de şapte sezoane echipa debutanţilor a pierdut duelul cu cea a jucătorilor aflaţi în al doilea an de NBA, ediţia 2010 a tradiţionalului meci ce prefaţează All Star Game-ul le-a adus primilor, în sfârşit, victoria.

Cu un cuplu de fundaşi în mare formă, Tyreke Evans de la Sacramento Kings şi Brandon Jennings de la Milwaukee Bucks, şi cu extrema de forţă De Juan Blair de la San Antonio Spurs culegând orice minge sub panou, debutanţii au câştigat cu 140-128. Evans a fost numit MVP-ul partidei după ce a încheiat cu 26 de puncte, şase recuperări, cinci pase decisive şi cinci intercepţii. Cu o performanţă de excepţie, pentru care ar fi meritat la rândul său trofeul acordat celui mai bun jucător, DeJuan Blair a totalizat 22 de puncte şi un record în meciul debutanţilor, 23 de recuperări. Russell Westbrook, cu 40 de puncte a fost cel mai bun om al învinşilor, echipă care a fost condusă de pe bancă, în acest meci, de legendarul pivot Patrick Ewing.

Copiii, prioritatea numărul unu
Peste 5000 de copii de la diverse şcoli din Dallas au fost prezenţi aseară în tribunele arenei American Airlines Center, la meciul debutanţilor, lor fiindu-le dedicate o mulţime de jocuri şi concursuri. Vedetele din NBA au fost pe rând antrenori, coechipieri sau adversari pentru micuţii care au fost invitaţi pe parchet ori de câte ori meciul a fost întrerupt. Spectacolul a fost întregit de trupele de majorete sau de evoluţiile mascotelor. Momentul de vârf al mini-spectacolelor din pauze a fost un duel dintre majorete şi „Dallas Maniacs”, o trupă de dansatori supraponderali care au făcut deliciul publicului fiind aplaudaţi minute în şir.

Show la înălţime în această seară

În pauza meciului debutanţilor a avut loc şi runda preliminară a concursului de slam-dunk, câştigată de DeMar DeRozan de la Toronto Raptors în dauna lui Eric Gordon de la Clippers. DeRozan li se va alătura lui Nate Robinson, câştigătorul din 2009, Gerald Wallace şi Shannon Brown pentru cel mai aşteptat moment al serii de sâmbătă, disputa dintre zburătorii din NBA. „Lunetiştii” au şi ei momentul lor, în cadrul concursului de trei puncte. Seara de astăzi din All Star va fi în direct pe Boom Sport One începând cu ora 03.00.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite