Dan Grunfeld a semnat cu Hapoel Ierusalim

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Grunfeld (dreapta)
Dan Grunfeld (dreapta)

Fundaşul Dan Grunfeld, component al naţionalei de baschet a României, a semnat un contract cu formaţia israeliană Hapoel Ierusalim, pentru restul sezonului 2011-2012.

Dan Grunfeld (1.98 metri, 27 de ani) a evoluat sezonul trecut tot în Israel, la Bnei Hasharon, încheind cu o medie de 14.1 puncte, 4.3 recuperări şi 2 pase decisive pe meci. Actualul sezon l-a început la Hapoel Holon, cu care a semnat pe doi ani, dar a părăsit echipa clasată pe locul 7 în campionatul trecut. După încheierea carierei la Stanford University, Grunfeld a evoluat în Germania, la EWE Oldenburg, iar apoi la Gandia şi Valladolid, în Spania, de unde a şi plecat în Israel.

Dan Grunfeld a primit cetăţenia română în regim de urgenţă, în 2008, pentru a putea evolua pentru naţionala tricoloră. În vara lui 2009, chiar la prima acţiune a echipei naţionale, Grunfeld a suferit o gravă accidentare la genunchi, după ce a alunecat pe parchetul sălii din Ploieşti, ca urmare a scurgerii apei de ploaie. De atunci, jucătorul cu dublă cetăţenie americană şi română a refuzat convocările la reprezentativă, dar federaţia nu a renunţat la ideea cooptării sale în viitor.

Dan Grunfeld este fiul lui Ernie Grunfeld, originar din Satu Mare, care a jucat în NBA, între anii 1977-1986, iar după încheierea carierei de jucător a ocupat mai multe funcţii în cadrul cluburilor New York Knicks, Milwaukee Bucks şi Washington Wizards.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite