Cursă în trei pentru titlu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la stânga la dreapta : Zoran  Krstanovici, Virgil  Căruţaşu, Jarrett  Howell
De la stânga la dreapta : Zoran Krstanovici, Virgil Căruţaşu, Jarrett Howell

G „U“ Mobitelco Cluj, CSU Asesoft Ploieşti şi Gaz Metan Mediaş au evadat din pluton după prima parte a campionatului masculin de baschet şi sunt principalele candidate la titlu în această ediţie. Conduse de Zoran Krstanovici, Virgil Căruţaşu şi Jarrett Howell, cele trei echipe au acelaşi record după 15 meciuri, cu 13 victorii şi două înfrângeri.

După un sezon 2008-2009 mai puţin reuşit, clujenii arată din nou ca o formaţie candidată la titlu. Revenirile lui Miljan Medvedj şi a lui Zoran Krstanovici, achiziţia lui David Lawrence, care s-a integrat rapid în jocul formaţiei, şi rămânerea lui Branko Cuici, sunt elementele cheie ale echipei antrenate de Marcel Ţenter.

Fostul internaţional a reuşit să aşeze jocul echipei cu limpezimea cu care o făcea pe vremuri, din teren, de pe postul de conducător de joc şi clujenii au în prezent unul dintre cele mai omogene loturi din Divizia A.

Cei de la Mobitelco trebuie să se roage pentru sănătatea lui Zoran Krstanovici, „Domnul Eficienţă", care este unul dintre cei mai buni jucători din această primă parte a campionatului.

Krstanovici a impresionat, fiind singurul jucător cu medii de peste 19 puncte şi 8 recuperări pe meci, prezent în Top 3 în clasamentul marcatorilor, în cel al recuperatorilor precum şi în ierarhia indicelui de eficienţă. Krstanovici are un procentaj elitist la aruncările de două puncte, 70,1 la sută şi este omul pe care fanii clujeni şi-l doresc probabil cel mai des la minge.

Principala ţintă a clujenilor în retur va fi mai mult ca sigur să răzbune singurele două înfrângeri din prima parte a campionatului, ambele venite dureros, chiar pe teren propriu, în faţa Mediaşului şi a Sibiului. Marele rivale din Ardeal i-au făcut să sufere pe clujeni, care în schimb au reuşit o victorie mare pe terenul ploieştenilor de la Asesoft.

Asesoft, record negativ

Pentru prima oară în ultimele şase sezoane, de când au început să domine campionatul, ploieştenii de la Asesoft au înregistrat două înfrângeri în turul campionatului. Trecând peste insuccesul de pe teren propriu cu "U" Mobitelco, marea surpriză a venit în etapa a 13-a, una cu adevărat ghinion pentru prahoveni, care au pierdut cu nou-promovata Steaua Turabo.

Nici în cupele europene situaţia nu a fost mai roză pentru echipa antrenată de Vladimir Arnautovici, care a suferit trei înfrângeri în primele trei partide, dintre care două la un punct. În ciuda parcursului sinuos, Alexandru Iacobescu, managerul clubului, a declarat, într-un interviu pentru „Adevărul Sporturi", că va merge în continuare pe mâna lui Arnautovici.

Deşi Darius Hargrove este liderul marcatorilor la Asesoft, omul care s-a dovedit decisiv în acest sezon pentru echipa prahoveană a fost Virgil Căruţaşu. Ales jucătorul anului de către FR Baschet, Căruţaşu nu a fost decât de patru ori titular în cele 13 meciuri jucate în Divizia A, dar prin energia pe care o aduce de pe bancă în jocul ploieştenilor, în special în apărare, a câştigat multe meciuri. Lider la recuperări, cu 9,1 în medie pe meci, Virgil a contribuit din plin şi în ofensivă, fiind al treilea marcator al echipei, cu 11,8 puncte pe meci.

Gaz pe foc

După ce în sezonul trecut evoluţia din prima parte a campionatului a fost doar un foc de paie pentru Mediaş, care s-a pierdut apoi în retur, acum se pare că există resurse pentru o a doua parte a campionatului la fel de fierbinte ca şi prima.

Cu un lot construit temeinic de tehnicianul Bruno Soce, din care străluceşte conducătorul de joc Jarrett Howell, Mediaşul are toate atuurile necesare pentru a ataca titlul în acest sezon. Howell este de departe cel mai bun jucător pe postul de fundaş din această primă parte a sezonului, lider la pase decisive şi la intercepţii, al doilea în clasamentul eficienţei şi în top 5 la marcatori cu 19,2 puncte pe meci. Cu el la timonă, Mediaşul a înregistrat cel mai bun atac după primele 15 meciuri, cu o medie de 88,1 puncte pe meci dar şi cea mai bună apărare, permiţându-le adversarilor să înscrie doar 69,8 puncte în medie pe meci.

Soce, un tehnician cu mare experienţă în prima ligă germană, a reuşit un puzzle excelent, cu o prezenţă solidă pe toate posturile şi este unul dintre puţinii antrenori din Divizia A care are la dispoziţie 10 jucători capabili să intre pe teren în orice moment.  

No title
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite