Cu gândul la prima ligă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Ioana Miroiu (la minge) este una dintre cele mai experimentate jucătoare de la Baschet Club Star
Ioana Miroiu (la minge) este una dintre cele mai experimentate jucătoare de la Baschet Club Star

Chiar dacă au numai 14 ani, echipierele Baschet Club Star se gândesc să ajungă să evolueze în Divizia A, alături de cele mai bune formaţii din România. Dacă în urmă cu trei ani cineva ar fi întrebat de echipa B.C. Star, nimeni nu ar fi ştiut ce să-i răspundă. Între timp, jucătoarele acestei formaţii au ajuns în top.

Au pornit de la zero şi au ajuns în scurt timp printre primele cluburi din România. Fetele de la echipa Baschet Club Star Bucureşti au format un lot omogen şi încearcă şi în acest an să se claseze cât mai sus în Campionatul Naţional feminin Under 16. Mai mult, trei echipiere ale grupării din Capitală fac parte din loturile naţionale de junioare.

Ioana Miroiu, Denisa Fitero şi Alexandra Anghel au fost selecţionate la prima reprezentativă a ţării noastre, la categoriile de vârstă 1995 şi 1996. „Îmi place foarte mult ceea ce fac acum şi mă bucur pentru că am ajuns să fac performanţă. La început nu am ştiut ce înseamnă acest sport, acum baschetul este parte din viaţa mea", a mărturisit Ioana Miroiu, căpitanul Baschet Club Star.

LOCUL ŞAPTE ÎN ROMÂNIA

Sezonul trecut, echipa Baschet Club Star a încheiat Campionatul Naţional feminin pe locul şapte, din 32 de formaţii prezente la startul acestei competiţii. Numărul de victorii a fost unul impresionant, 25. Nimeni nu s-a aşteptat ca această grupare să ajungă atât de sus, mai ales că lipsa unui pivot de meserie se cunoaşte în spaţiul de trei secunde.

„Nu ne sperie faptul că trebuie să jucăm contra unor cluburi care au oameni înalţi. Am învins câteva grupări care ne erau net superioare ca talie, astfel că ştim cum să răspundem în defensivă. Sper să progresăm şi să le arătăm tuturor că ne putem clasa mult mai sus", este de părere Denisa Fitero.

PĂRINŢII SUNT MEREU ALĂTURI DE FETE

O altă jucătoare a formaţiei din Capitală, Miruna Lală, a declarat că şi-ar dori ca actuala sa formaţie să nu se desfiinţeze niciodată. „Aş vrea ca această echipă să rămână în permanenţă şi să ajungem să jucăm în prima ligă. Visul meu este ca, în următorii doi ani, să ne batem pentru o medalie", a completat Miruna Lală.

Indiferent dacă echipa are meci la Botoşani, Timişoara sau la Galaţi, părinţii fetelor care sunt legitimate la Baschet Club Star le însoţesc mereu în deplasări. Încurajările contează enorm în jocuri dificile, mai ales dacă acestea vin din partea celor apropiaţi.

Atmosfera în arena în care gruparea din Capitală îşi desfăşoară meciurile de acasă este una incendiară. Steaguri, tobe şi confetti, o galerie superbă şi un public entuziast, sunt prezente la toate partidele din sala de educaţie fizică a Şcolii 103 din Bucureşti. Indiferent de rezultatul întâlnirilor, victorie sau înfrângere, fanii sunt mereu lângă jucătoarele echipate în alb şi în roşu.

Adevărul, alături de Star

Echipa Baschet Club Star este susţinută financiar de „Adevărul Holding". Pentru al doilea an consectutiv trustrul media a ales să fie alături de jucătoarele alb-roşii. „Vreau să le mulţumesc celor de la «Adevărul» pentru faptul că ne-au acordat încredere şi pentru că sunt alături de mine şi de colegele mele", a declarat Denisa Fitero (foto).

Baschet Club Star
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite