Crăciun foarte tensionat în NBA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jucătorii lui Lakers au părăsit terenul în fluierăturile fanilor, care au aruncat pe teren cu ce au avut la îndemână
Jucătorii lui Lakers au părăsit terenul în fluierăturile fanilor, care au aruncat pe teren cu ce au avut la îndemână

Lakers – Cavaliers trebuia să fie un meci de gală, în ziua de Crăciun, dar a fost la un pas de un conflict. Oaspeţii au câştigat cu 102-87, iar fanii gazdelor au aruncat obiecte în teren. Nemulţumiţi de unele decizii ale arbitrilor, fanii din Los Angeles au aruncat cu diverse obiecte în teren, printre care şi câteva sticle de plastic pline cu apă.

Trebuia să fie duelul de vis dintre Kobe Bryant şi LeBron James. Prefaţa unei posibile finale NBA. A fost însă la un pas să degenereze. Pe fondul unei partide dominate de către oaspeţii de la Cleveland Cavaliers, fanii celor de la Lakers au devenit din ce în ce mai nervoşi, acuzând unele decizii contradictorii ale arbitrilor.

Totul a culminat cu eliminarea lui Lamar Odom, pentru al doilea fault tehnic, când mai erau patru minute de joc. Imediat după aceea, Kobe Bryant şi Phil Jackson au fost la rândul lor sancţionaţi pentru proteste, iar spectatorii au început să arunce în teren cu diverse obiecte promoţionale primite cadou la intrarea în sală.

Lucrurile au început să se complice atunci când două sticle de plastic, pline cu apă, au aterizat în teren, din fericire fără  să lovească pe nimeni. LeBron James, liderul celor de la Cavaliers şi-a strâns coechipierii la centrul terenului, în încercarea de a nu inflama şi mai mult spiritele, în timp ce arbitrii în teren şi stewarzii în tribune au reuşit să calmeze situaţia.

„Nu am mai văzut aşa ceva până acum. Îmi place faptul că fanii sunt entuziaşti dar nu îmi place modul în care se manifestă", a declarat la final Phil Jackson, antrenorul gazdelor, sextuplu campion NBA ca tehnician.

„Dacă aruncă cu ceva în teren, măcar să o facă cu ceva care nu poate răni pe nimeni", a spus şi Kobe Bryant."Rămâne de văzut ce decizii va lua liga. Acest gen de lucruri nu se pot petrece", a spus şi Mike Brown, antrenorul echipei din Cleveland.

Cleveland a dominat copios

Într-un meci cu destule decizii controversate, în care oaspeţii au practicat o apărare la sânge, uneori la limita regulamentului, campionii NBA s-au văzut dominaţi aşa cum nu s-a mai întâmplat în acest sezon pe teren propriu.

Cleveland a practicat un joc de echipă perfect, eroul meciului fiind Mo Williams care a reuşit 28 de puncte, 7 pase decisive şi 6 recuperări. Alături de el, LeBron James a fost principalul servant al echipei cu 9 pase decisive, dar a apărut de fiecare dată dominant la finalizare, totalizând 26 de puncte.

Cleveland a câştigat partida însă în defensivă, acolo unde Anthony Parker l-a hărţuit permanent pe Kobe Bryant. Starul din LA, deşi a încheiat cu 35 de puncte, 9 recuperări şi 8 pase decisive, marcat doar 11 dintre cele 32 de aruncări din acţiune.

Bryant a încercat să rezolve meciul pe cont propriu în sfertul decisiv, în condiţiile în care Ron Artest fusese eliminat pentru şase faulturi, Lamar Odom a fost trimis la vestiare de arbitri, iar Pau Gasol a avut o seară neagră cu doar 11 puncte în cele 39 de minute jucate.

Însă nu a reuşit, echipa sa suferind prima înfrângere pe teren propriu din acest sezon. Shaq a contribuit cu 11 puncte şi 7 recuperări la victoria cavalerilor, în cea de-a cincea întâlnire consecutivă cu Kobe Bryant din prima zi de Crăciun. 

„Nu ar trebui să se mai joace de Crăciun"

Stan van Gundy, antrenorul echipei Orlando Magic, a declarat că NBA nu ar mai trebui să programeze meciuri în ziua de Crăciun. Orlando şi Boston s-au întâlnit pe 25 decembrie, într-una dintre cele cinci partide programate în prima zi a sărbătorilor de iarnă.

„Nu pot să spun decât că îmi pare rău pentru oamenii care în ziua de Crăciun nu au altceva de făcut decât să se uite la un meci de baschet", a declarat van Gundy la conferinţa de presă de după meci. Antrenorul şi-a exprimat nemulţumirea că nu a putut petrece decât 15 minute alături de familia sa şi până la ora meciului nu apucase să despacheteze cadourile împreună cu copiii săi.

„Ştiu că echipele au numai de câştigat de pe urma contractelor cu televiziunile şi liga a fost extrem de darnică cu noi aşa că nu ne putem plânge prea mult. Dar, dacă ar fi după mine, le-aş da cinci zile pauză jucătorilor de Crăciun", a mai spus van Gundy. Orlando a pierdut pe teren propriu cu Boston, scor 77-86.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite