Shaq şi LeBron sunt gata să uimească Clevelandul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două vedete ale echipei Cavaliers vor avea, împreună, un venit anual de 34 de milioane de dolari numai din salarii. Gruparea manageriată de Danny Ferry şi-a propus să cucerească titlul în NBA şi este dispusă să facă tot ceea ce este posibil pentru a-şi atinge acest obiectiv.

La numai 24 de ani, LeBron James este considerat „Regele Ligii”. Vedeta formaţiei din Cleveland mai are nevoie doar de un inel de campion în Ligă pentru a-şi completa CV-ul. Pentru acest lucru a venit la Cavaliers pivotul Shaquille O’Neal, un munte de om cu o înălţime de 2,16 metri şi nu mai puţin de 147 de kilograme! Cei doi vor fi coechipieri la Cavs şi au ca obiectiv în 2010 cucerirea trofeului NBA.

Pentru a-l avea pe Shaq, oficialii clubului din Cleveland au băgat adânc mâna în buzunar. O’Neal a obţinut un salariu de 20 de milioane de euro pe sezon, conform Associated Press. „Suntem convinşi că jocul său va schimba în bine echipa noastră. Aveam nevoie de un om puternic sub panouri şi un baschetbalist de calibrul său este perfect. Sunt sigur că nu vor exista probleme între el şi LeBron”, a spus managerul general al Cleveland Cavaliers, Danny Ferry.

O’NEAL VA PIERDE UN MILION DE DOLARI

Pentru ca Shaquille O’Neal să ajungă la Cleveland, Cavaliers a trebuit să-i cedeze la Pheo-nix Suns pe Ben Wallace şi pe Saşa Pavlovici. În momentul în care a semnat înţelegerea cu noua sa echipă, „Big Diesel” a trebuit să renunţe la un milion de dolari, deoarece sezonul trecut, la gruparea din Arizona, Shaq a avut un venit de 21 de milioane pe an.

La 37 de ani, pivotul a declarat că nu banii sunt problema. „Ceea ce-mi doresc este un inel de campion. Mai mult, voi fi coleg de echipă cu un jucător de clasă, LeBron James şi trebuie să aducem titlul în Cleveland”, a precizat Shaquille O’Neal, care a cucerit de patru ori trofeul „Larry O’Brien”.

Shaq a adăugat pentru ESPN că a fost mulţumit de acest schimb şi de acordul său cu Cavaliers. „Am fost entuziasmat când am auzit de această înţelegere şi mi-a plăcut această ofertă. Mă gândesc numai la faptul că voi avea ocazia să joc alături de LeBron James, unul dintre cei mai mari sportivi din istoria Ligii, iar noi doi vom face un tandem perfect”, a completat O’Neal.

Managerul clubului din Cleveland, Danny Ferry, a ţinut să precizeze că Shaquille este piesa lipsă dintr-un lot perfect, care sezonul trecut a evoluat perfect în NBA şi care a totalizat, în sezonul regulat, 66 de victorii şi doar 16 înfrângeri.

Cleveland Cavaliers

-Clubul are un buget de peste 90 de milioane de dolari şi este al doilea din NBA ca venituri, după Los Angeles Lakers.
-Echipa îşi dispută partidele de acasă pe „Quicken Loans Arena“, o sală cu o capacitate de 20.562 de locuri, toate pe
scaune.
-Cleveland Cavaliers a fost fondat în anul 1970 de Gordon Gund. Proprietarul echipei este Dan Gilbert, fondator al Rock Financial and Quicken Loans Inc.
-Până acum, echipa din Ohio nu a cucerit niciun titlu al NBA şi a ajuns o singură dată în finala Ligii, în anul 2007, atunci când a fost învinsă de San Antonio.

Shaq O’Neal

Data naşterii: 6 martie 1972
Locul naşterii: Newark, New Jersey
Înălţime: 2,16 m
Greutate: 147 kg
Puncte pe meci: 17,8
Post: Pivot

LeBron James

Data naşterii: 30 decembrie 1984
Locul naşterii: Akron, Ohio
Înălţime: 2,03 m
Greutate: 113 kg
Puncte pe meci: 28,4
Post: Extremă


image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite