Chrissy Givens: „Aş fi încântată să evoluez pentru naţionala României!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

MVP-ul finalei Diviziei A la baschet feminin, jucătoarea americană Chrissy Givens, a spus, în exclusivitate pentru „Adevărul Sporturi“, că doreşte să se stabilească în ţara noastră. Ea va rămâne la Târgovişte. Americanca Chrissy Givens a evoluat în WNBA, la Phoenix Mercury, însă nu ar refuza o eventuală propunere a federaţiei de specialitate de a juca sub tricolor.

„Adevărul Sporturi“: Cum te simţi ca MVP al finalei?

Chrissy Givens: Este incredibil. Atmosfera din meciurile finale a fost de neuitat. Nu mă aşteptam să fie chiar atât de frumos. Cred că evoluţiile mele au fost bune pentru că am fost pusă în evidenţă de colegele mele. La noi, jocul de echipă este mai important decât prestaţia unei singure jucătoare.

Cum ai caracteriza jocul echipei Municipal MCM Târgovişte?

Baschetul pe care îl jucăm este un baschet al viitorului. Jucăm rapid şi nu apar momente în care plimbăm mingea de la o jucătoare la alta.

Avem unele dintre cele mai bune jucătoare care au evoluat vreodata în România. Le avem pe Larisa Toma, pe Monika Boriga, jucătoare care fac lucruri minunate chiar dacă au o vârstă înaintată, ceea ce mi se pare extraordinar. 

Ce părere ai de valoarea campionatului românesc?

Eu am mai evoluat în Turcia, iar acolo orice echipă putea produce o surpriză, învingând formaţia de pe primul loc. Aici sunt doar câteva cluburi de valori apropiate. În rest, nimeni nu poate emite pretenţii.

Care a fost prima ta  impresie despre România?

Când am venit aici, primul oraş pe care l-am văzut a fost Braşovul, un municipiu foarte frumos, şi am fost foarte încântată. Nu aveam nici o idee despre cum este în România.

Când am ajuns la Târgovişte, lucrurile erau puţin diferite faţă de Braşov, în sensul că aici nu sunt munţi. De asemenea, mâncarea este cu totul diferită faţa de cea din SUA, dar după o vreme, m-am obişnuit.

Te gândeşti să evoluezi la MCM şi în sezonul vii­tor?

Sunt foarte fericită că joc la Târgovişte. Acest public este minunat, colegele de asemenea. Este o mare plăcere să evoluez aici. Aşa că da, mă gândesc să rămân şi în campionatul următor. Cine ştie, poate chiar mă stabilesc în România.

În cazul acesta, ce părere ai de o eventuală propunere din partea federaţiei pentru a juca la echipa naţională a României?

Aş fi încântată, sincer! Îmi place în România. Totul este perfect, pentru mine.

CV Chrissy Givens

Data naşterii: 26 iulie 1985
Locul naşterii: Monroe, Louisiana (SUA)
Înălţime: 1,80 metri
Post: extremă
A jucat la: Botasspor Adana (Turcia), Detroit Shock, Phoenix Mercury (WNBA), Middle Tennessee College (NCAA)
Performanţă: finalistă a Cupei Turciei cu Adana (2008), campioană a României cu MCM (2009), deţinătoare a Cupei României cu MCM (2009), a evoluat în All Star Game-ul din campionatele Turciei şi României

Meciurile finalei

MCM Târgovişte – LMK Sfântu Gheorghe    63-43
LMK Sfântu Gheorghe – MCM Târgovişte    64-84
MCM Târgovişte – LMK Sfântu Gheorghe    84-65

Vorbeşte zilnic cu mama sa

Americanca Chrissy

image

Givens, prima din stânga, pe vremea când juca în WNBA



Givens recunoaşte că familia deţine un loc important în viaţa ei, însă a spus că este o fire independentă şi se descurcă în viaţă.
„Am făcut şcoala la opt ore depărtare de casă, îmi iubesc familia şi prietenii , dar sunt o fire mai libertină, îmi place aventura, îmi place să călătoresc, să văd locuri noi, să întâlnesc oameni noi, aşa că, mie îmi cam place aici în Europa.

Vorbesc în fiecare zi cu mama pe Skype, aşadar nu mă apucă dorul de cei de acasă şi nu a fost chiar atât de dificil pentru mine”, recunoaşte baschetbalista din Târgovişte.

În finala Diviziei A, Givens a fost aproape de neoprit. Adversarele nu au putut să o stopeze pe jucătoarea din Louisiana să înscrie aproape din toate poziţiile, semidistanţă sau distanţă, ea făcând spectacol.

Extrema formaţiei MCM a marcat, în cele trei meciuri, 18, 19 şi 23 de puncte, având o medie de 20 de puncte pe joc! „Am avut încredere în mine şi am evoluat cât am putut de bine. Acest titlu mă onorează, mai ales că vine după ce am câştigat şi Cupa României”, a încheiat Chrissy Givens.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite