NBA: Campionii de la Lakers şi-au primit inelele, Celtics strică debutul lui Shaq

0
Publicat:
Ultima actualizare:
NBA: Campionii de la Lakers şi-au primit inelele, Celtics strică debutul lui Shaq
NBA: Campionii de la Lakers şi-au primit inelele, Celtics strică debutul lui Shaq

Jucătorii de la Los Angeles Lakers şi-au primit inelele de campioni pentru titlul NBA cucerit în această vară, înainte de a învinge în primul meci al sezonului rivala locală LA Clippers în timp ce debutul lui Shaquille O’Neal la Cleveland Cavaliers a fost stricat de către cei de la Celtics. A fost doar prima seară a sezonului 2009-2010 în NBA. Pentru români sezonul va debuta în această noapte cu partida dintre New Orleans Hornet

LA Lakers – LA Clippers 99-92
Au primit inelele, au ridicat banner-ul de campioni, al 15-lea din istoria clubului, iar apoi au trecut la treabă. Kobe Bryant a marcat 33 de puncte la debutul său în noul sezon, iar Lakers a trecut de Clippers fără probleme. Fără prima alegere în draft-ul NBA, centrul Blake Griffin, cei de la Clippers nu au rezistat sub panou, acolo unde Andrew Bynum l-a ajutat pe Kobe cu 26 de puncte. Clippers a condus doar la începutul partidei, şi a reuşit să se apropie la un singur punct înainte de sfertul patru. Dar un run de 10-2 al celor de la Lakers în debutul sfertului patru a decis partida. Pau Gasol (foto, prezentându-şi inelul) nu a jucat pentru Lakers fiind accidentat. Pentru Phil Jackson, antrenorul celor de la Lakers a fost cea de-a zecea ceremonie de primire a inelului de campion, record NBA pentru un tehnician. Jackson a câştigat 6 titluri cu Chicago Bulls în era Michael Jordan şi patru cu LA Lakers: 3 cu duo-ul Shaq-Kobe şi cel din această vară. Ca de obicei la partida din Staples Center au asistat şi o serie de celebrităţi  printre care fotbalistul David Beckham, actriţa Charlize Theron şi bineînţeles nelipsitul Jack Nicholson, cel mai înfocat fan al Lakersilor.

image

Cleveland Cavaliers – Boston Celtics 89-95
Debutul lui Shaquille O’Neal la Cleveland Cavaliers, în faţa propriilor fani, a fost stricat de către cei de la Boston Celtics. Cele două echipe, alături de Orlando Magic sunt principalele favorite din Conferinţa de Est la Finala NBA. Boston l-a integrat perfect pe nou-venitul Rasheed Wallace care a reuşit 12 puncte, 3 recuperări şi 2 capace la debutul în verde. În ciuda celor 38 de puncte, 8 pase decisive, 4 recuperări, 4 capace şi 2 intercepţii ale Regelui Lebron James, „cavalerii” nu au găsit încă o modalitate de a-l exploata la maximum pe Shaq, care a încheiat cu 10 puncte, 10 recuperări. Paul Pierce a marcat 6 dintre cele 23 de puncte ale sale în ultimul minut al partidei pentru a face diferenţa într-o partidă echilibrată.

Dallas Mavericks – Washington Wizards 91-102
Wizards, la care a revenit Gilbert Arenas cu 29 de puncte şi 9 pase decisive, au reuşit o victorie importantă în deplasare în faţa uneia dintre puterile Vestului, Dallas. Dirk Nowitzki a reuşit 34 de puncte şi 9 recuperări pentru Dallas. Washington a preluat conducerea în debutul meciului şi nu a mai cedat-o până la final, în timp ce apărarea celor de la Mavericks a fost sub nivelul unei echipe candidate serioase la playoff.

Portland Trailblazers – Houston Rockets 96-87
Fără Tracy McGrady şi Yao Ming, cei de la Rockets se anunţă a fi printre principalele candidate la prima alegere în draft anul viitor. Starul Brandon Roy a marcat 20 de puncte iar rezerva Travis Outlaw a contribuit cu 23 de puncte pentru o victorie facilă a celor de la Blazers.

Vezi ceremonia de primire a inelelor de campioni de către jucătorii de la Lakers:

Vezi cele mai tari faze ale serii:
 

În aceasă seară au loc partidele:
Atlanta Hawks - Indiana Pacers
Orlando Magic - Philadelphia 76-ers
Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers
Boston Celtics - Charlotte Bobcats
Miami Heat - New York Knicks
Minnesota Timberwolves - New Jersey Nets
San Antonio Spurs - New Orleans Hornets (în direct la Boom Sport One de la ora 02.00)
Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings
Memphis Grizzlies - Detroit Pistons
Denver Nuggets - Utah Jazz
Golden State Warriors - Houston Rockets
LA Clippers - Phoenix Suns

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite