BASCHET: CS Otopeni, în optimile Cupei după un meci dramatic (video)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BASCHET: CS Otopeni, în optimile Cupei după un meci dramatic (video)
BASCHET: CS Otopeni, în optimile Cupei după un meci dramatic (video)

CS Otopeni s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin după ce a învins pe CSU Atlassib Sibiu cu scorul de 84-67, după prelungiri. La finalul timpului regulamentar scorul era 70-60, diferenţa de 10 puncte fiind exact aceeaşi cu care sibienii câştigaseră în prima manşă.

Mijailovici şi Căpuşan s-au concentrat de la linia de aruncări libere în prelungiri în timp ce sibienii au forţat aruncări hazrdate din spatele liniei de trei puncte şi cei de la Otopeni au obţinut calificarea în extremis după cea mai nebună partidă din manşa retur. Cristi Ban, introdus pentru prima oară în prelungiri a fost la un pas să fie eroul sibienilor. El a marcat o aruncare de trei puncte pentru a reduce diferenţa la 12 puncte, 79-67, însă după un coş a lui Mandache, acelaşi Ban a ratat de această dată din spatele semicercului, iar Brown, Smith sau Johnson nu şi-au găsit nici ei precizia.

Partida a fost echilibrată până la mijlocul sfertului trei, cu sibienii părând capabili să menţină o diferenţă mai mică de 10 puncte care ar fi însemnat calificarea în sferturile de finală. Însă Otopeniul a reuşit un forcing incredibil marcând 22 de puncte şi primind doar cinci pentru a duce scorul de la 42 egal, când mai erau patru minute din sfertul trei la 64-47 după numai un minut din sfertul patru.

Căpuşan, Mandache şi Crăciun a lovit pe rând de la trei puncte, în timp ce sibienii au rămas fără reacţie atât în teren cât şi pe bancă, provocându-i o criză de nervi directorului tehnic Mircea Vulc, care a părăsit sala.

Apoi, în finalul timpului regulamentar, ambele echipe au avut şansa să obţină calificarea. Roland a marcat doar una dintre cele două libere de care a beneficiat la scorul de 69-59 pentru Otopeni când mai erau 15 secunde de joc. La faza imediat următoare pivotul american al celor de la Sibiu a comis greşeală antisportivă la Dragoş Andrei. Tânărul conducător de joc al gazdelor a marcat o singură aruncare liberă, scor 70-60, iar pe ultima posesie Mijailovici a ratat aruncarea decisivă.

Vezi aici statisticile complete ale partidei

Flash:
Jucătorii sibieni s-au bucurat iniţial la finalul timpului regulamentar, crezând că va conta numărul de puncte mai mare înscrise în deplasare. Însă regulamentul în cazul dublelor manşe eliminatorii spune că atunci când se înregistrează diferenţe de puncte egale se joacă prelungiri, indiferent de scor. Se pare că nici conducătorii sibieni nu erau bine puşi la punct cu regulamentul, la masa oficială având loc parlamentări câteva minute bune înainte ca arbitrii să poată reluat partida cu prelungirile.

Vezi ultimele secvente ale timpului regulamentar cu faultul antisportiv al lui Roland:

Celelalte rezultate:

Dinamo - BC Mureş 67-55 (în tur 48-71).

Gaz Metan Mediaş - BC Gladiator Cluj 70-71 (92-52)

CSM Bucureşti - CSM Oradea 91-75 (64-84)

CS Otopeni - CSU Sibiu 84-67 (58-68)

CSU Braşov - CSU Ploieşti 59-96 (58-114)

Energia Rovinari - “U” Mobitelco Cluj 75-94 (62-73).

BCM Argeş Piteşti - Steaua 75-73 (80-64)

Echipele subliniate s-au calificat în sferturile de finală. Tragerea la sorţi va avea loc luni 28.09 la ora 12.00 la sediul FR Baschet

Astăzi vom afla numele ultimei sfertfinaliste, după disputarea partidei SCMU Craiova - Elba Timişoara (69-96 în tur). Partida începe la ora 18.00 şi este transmisă în direct de TVR 3. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite