CE de baschet junioare/România dă piept cu Croaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de baschet feminin junioare a României s-a calificat în faza grupelor principale, la CE de la Timişoara, urmând a juca primul meci, joi, cu Croaţia.

Jucătoarele antrenate de Dan Fleşeriu au încheiat grupa A, la CE de la Timişoara (Divizia B), pe locul secund, cu trei victorii (cu Eleţia, Portugalia şi Luxembrug) şi o înfrângere (în faţa Greciei), şi un total de 7 puncte.

Primele două clasate din fiecare din cele patru grupe preliminare s-au calificat în grupele principale E şi F. România va evolua în grupa E, din care mai fac parte Danemarca, Grecia şi Croaţia. Prima partidă pentru junioarele tricolore este programată joi, în compania naţionalei Croaţiei, iar vineri vor întâlni Danemarca, cu Grecia urmând să nu mai evolueze, după întâlnirea directă din grupa preliminară A. România debutează în grupa E, de pe locul trei, cu 1 punct (înfrângerea cu Grecia).

Primele două clasate din cele două grupe principale vor juca semifinalele, iar cele de pe locurile 3-4 pentru locurile 5-8.

Finalistele se vor califica în primul eşalon continental.

La CE de la Timişoara (Divizia B) au luat startul 18 echipe naţionale.

Echipa de junioare a României a evoluat ultima dată în Divizia A europeană la ediţia din 2008, când a ocupat locul 15, retrogradând în eşalonul secund.

Cea mai bună performanţă a baschetului feminin românesc la nivel de junioare datează din 1990, când tricolorele au obţinut medalia de bronz, în Divizia A continentală.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite